HTML

Önvédelem és hobbi, a gumilövedékes blog

Saját fegyveres tapasztalataim, főleg szabadon tartható fegyverek bemutatása a teljesség igénye nélkül.

Friss topikok

  • N. Imre: Olcsó, de mennyire? (2018.08.18. 08:49) A legolcsóbb
  • Zoltán Vinnai: Sziasztok! Csak annyit szretnék kérdezni hogy mennyibe kerül ez a forgotáras pisztoly (2017.05.20. 21:41) Kéziágyú
  • párduc45: ÜDVÖZLÖM éRDEKLŐDNÉK HOIGY HOL TUDNÉK SZREZVI EGY ILÍEN PISZTOLYHOZZ TÖLTÖTT. hA TUDNA VÍMET MONDA... (2017.04.29. 19:02) A böszme szerzet, avagy 400 Joule szabadon.
  • Béla Balukirály Tóth: Alfa G040 gumis fegyverhez hol tudok töltőt szerezni, mert az ujjaim már totálkárosak.Köszönettel ... (2016.05.02. 13:27) Gumibarátság
  • Kop: Hali! Nemrég beszereztem egy ilyen revolvert. Nem is volt probléma vele addig, amíg meg nem próbá... (2014.03.17. 22:43) Cseh remek

Linkblog

Újdonságok

2010.11.03. 14:23 Kickgunner

Az elmúlt hónapokban a Keserű Művek frissítette néhány régebbi modelljét és új gumilövedékes fegyverrel is megjelent a piacon, a Home Defender sorozatban gyártott verziójával, melynek azóta a könnyített kivitele is elkészült.

Először a frissített modelleket veszem sorra.

 

Revenge DAO

A régi jól megszokott 12mm/9mmK kaliberű Revenge megérkezett DAO kivitelben is. A főbb változtatások: Acél dobfogató és teljesen acél elsütőszerkezet, még finomabb, de DAO sütés, tehát kézzel nem lehet megfeszíteni a kakast, nincs is kakasfelhúzó nyúlvány.

 

Onesta polírozott kivitel

A régi jó Onesta ismét kapható polírozott felületű kivitelben is, mely értelemszerűen nem kapta meg a fekete festést. Egyéb tulajdonságban nem különbözik a régiektől. Az Onesta-GR-re és a DAO Onestára azóta is várunk.

 

  

Új modell:

Home Defender

A sorozatban gyártott modell a prototípushoz képest kapott egy ki illetve betolható válltámaszt, elülső pisztolymarkolatot a felhúzáshoz és mind az elülső mind a hátsó az AMD-65-ről származik, azzal a különbséggel, hogy az elülső markolat végre normális pozícióban van. Néhány hónapja kijött a Művek a HD könnyített változatával, mely valamivel vékonyabb anyagokból van és ezáltal egy csöppett könnyebb lett, már csak ezt a könnyített verziót lehet kapni. Van ígéret limitált mennyiségű (limitált, bahh, de utálom ezt a szót, még sosem készült egy termék sem végtelen mennyiségben), tehát extra limitált mennyiségű, cirka 5 darab alumíniumból készült extrakönnyű Home Defenderre, horror áron (kb. 150 ezer forint).

 

 

 

Képekért köszönet a Keserű Műveknek és gvassnak.

8 komment

Címkék: puska önvédelem gumilövedék revolver

A bejegyzés trackback címe:

https://kickgunner.blog.hu/api/trackback/id/tr692419799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zerohu 2010.11.03. 17:14:12

A Revenge DAO koncepciojat nem ertem. Teny hogy gaz riaszton nincs ertelme az SA modnak, de egy gumilovedekesen azert lehet. Hordani ugysem lehet, ugyhogy senkit nem zavarna a kakasfelhuzo nyulvany. DAO Onestanal ugyanez, de ott legalabb elorelepes az SAOhoz kepest. A HD viszont rulez.

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2010.11.03. 20:35:34

A DAO-nak önmagában valóban nincs értelme, mivel nem hordható és hordhatatlanul nagy is a fegyver, ám elsütőszerkezete immár teljesen acélból van és sokkal jobb is lett a sütése, mint korábban volt. Messze van még a tökéletestől, de tényleg érezhetően jobb.

Wekerlei 2011.11.05. 23:47:58

1. Beszarás, hogy a 60-as években gyártott "szép" kék műanyag markolatú magyar gépkarabély mellső markolatát fordítva szerelték fel a HD-ra. Igy van ez, ha egy országban megszűnik a sorozás, és olyanok döntenek fegyver ügyekben, akik képről sem ismerik a fegyvereket.
2. Az Onestához mellékelt használati utasításban az szerepel, hogy emberre, állatra tilos vele lőni. Tehát csak növények támadásának elhárítására alkalmas. Olyan stophatása van, hogy megáll tőle a futórózsa, meg a futóbab.
:-)))

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2011.11.10. 13:45:06

@Wekerlei:

1, Direkt lett így, fogalmazzunk úgy, hogy egy orbitális nagy hibát javítottak ki.
Inkább az a beszarás, hogy a szocializmus idején nem ismerték az ergonómiát. Mutass még egy olyan fegyvert, ahol az elülső markolat előrefelé áll, nekem az AMD-65 és AKM-63 nevű borzadályokon túl csak a Steyr TMP jut eszembe, de annál sem ilyen durva szögben áll az elülső markolat és egész más jellegű fegyver.

2, A német gázpisztoly manuálokban is így van, a rajzokon is csak a felfele történő lövést preferálják, jogi okai vannak a dolognak, mivel szabadon tartható eszközök. A gyártót nem terheli felelősség az eszköz felhasználását illetően, de mégis mindenki tudja, hogy mi célból készítették őket.

Wekerlei 2011.11.10. 14:24:00

@Kickgunner:
Ha ilyen q..va jól értesz az ergonómiához, akkor hogy tűrhetted, hogy nagyhírű (azóta szétvert) fegyvergyáraink (hozzád képest bizonyára "hülye" konstruktőrei) ilyen mellső markolatot tervezzenek. Én "nem középiskolás fokon" használtam magyar kalast, és a mellső markolat nekem kézhez állt. Persze egy nyomorékkezű embernél előfordulhat, hogy fordítva áll a marka. A mellső markolat egyébként azért lett kitalálva, hogy ne a tárat használják erre a célra (ami egyébként szintén előre hajlik). A HD-nál meg mivel magad felé kell húzni töltéskor, éppen hogy az előre hajló markolat adna biztosabb fogást és jobb megoldást, hogy az óraszíj ne akadjon bele a tárba. A hátrahajló mellső markolat legfeljebb szuronyhasználat esetén lenne előnyös :-)))

Wekerlei 2011.11.10. 16:39:16

@Kickgunner:
Bocs, a 2. pontra még nem válaszoltam: Egyszer érdeklődtem egy "szakértő" társaságnál, hogy kinek van személyes tapasztalata közülük a szóbanforgó eszközök valódi betörés során történt használatát illetően. Kiderült, hogy senkinek, de az egyik hozzátette, hogy ha egy ilyen előfordulna, akkor a sündörség betőrőgyilkolási kísérlet miatt venne őrizetbe. Úgy, hogy marad a futórózsa, meg a futóbab elleni bevetés.

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2011.11.11. 12:47:48

@Wekerlei:
1, Mi az hogy hogy tűrhettem? Mégis mi közöm lenne hozzájuk? A FÉG-nek a 48M óta nem volt egy normális konstrukciója, csak elavult másolatokat produkáltak, sehol egy innovatív fejlesztés nem volt, miért is voltak nagy hírűek? Maximum ebben az országban. Ha jól emlékszem sehol sem sértegettelek, maradjunk meg ezen a szinten, sehol nem írtam, hogy ergonómia doktor lennék. Sztem halál kényelmetlen az AMD-65 mellső markolata és komolyan nem ismertem még eddig olyan embert, akinek kényelmesebb volt egy 90 fokban függőleges vagy enyhén hátrahajló markolatnál.

Tehát írom még egyszer, mutass még egy példát a nemzetközi piacon, ahol ilyen szögben áll az elülső markolat.

"Én "nem középiskolás fokon" használtam magyar kalast, és a mellső markolat nekem kézhez állt."

Nem bántásból de próbálj ki más fegyvereket is és rájössz a különbségre, érezhető. El kéne gondolkozni ki a nyomorék kezű. Aki az AMD-65 elülső markolatát tervezte, vagy a világ többi része...

"A hátrahajló mellső markolat legfeljebb szuronyhasználat esetén lenne előnyös"

Persze, ennél a fegyvernél is a szurony használat az elsődleges:
www.tacticalshotgunaccessories.com/images/tacstar/tacgun.jpg

2, Kellemes futórózsára lövöldözgetést kívánok.
süti beállítások módosítása