HTML

Önvédelem és hobbi, a gumilövedékes blog

Saját fegyveres tapasztalataim, főleg szabadon tartható fegyverek bemutatása a teljesség igénye nélkül.

Friss topikok

  • N. Imre: Olcsó, de mennyire? (2018.08.18. 08:49) A legolcsóbb
  • Zoltán Vinnai: Sziasztok! Csak annyit szretnék kérdezni hogy mennyibe kerül ez a forgotáras pisztoly (2017.05.20. 21:41) Kéziágyú
  • párduc45: ÜDVÖZLÖM éRDEKLŐDNÉK HOIGY HOL TUDNÉK SZREZVI EGY ILÍEN PISZTOLYHOZZ TÖLTÖTT. hA TUDNA VÍMET MONDA... (2017.04.29. 19:02) A böszme szerzet, avagy 400 Joule szabadon.
  • Béla Balukirály Tóth: Alfa G040 gumis fegyverhez hol tudok töltőt szerezni, mert az ujjaim már totálkárosak.Köszönettel ... (2016.05.02. 13:27) Gumibarátság
  • Kop: Hali! Nemrég beszereztem egy ilyen revolvert. Nem is volt probléma vele addig, amíg meg nem próbá... (2014.03.17. 22:43) Cseh remek

Linkblog

Eszköz a láthatáron

2008.11.30. 17:45 Kickgunner

Új muzeális gumilövedékes fegyverek fejlesztése tűnt fel az elmúlt hetekben a hazai illetőségű Keserű Művek Fegyvergyár boszorkány konyhájában. Számomra igencsak meglepő, mivel Keserű úr többször is kijelentette, hogy a közeljövőben nem számol a magyar piaccal, minden energiáját leköti a külföldre gyártás. Nos, szerencsére mégis csak maradt energia a hazai fegyverkedvelőkre. A továbbiakban szó lesz két új fejlesztésről.

Előző bejegyzésemben már említettem a Keserű Omertát. Most már nagy valószínűséggel idén meg fog jelenni, először nagyobb (a művek manufakturális szintű termeléséhez mérten) sorozatban a műanyag tusás teljes méretű változat, majd igen kicsi (limitált) sorozatban, mely egy lemeztokos, AMD-65-ről származó markolattal, szintén AMD-65-ről származó behajtható válltámasszal és rövidebb csővel rendelkező limitált Omertát takar.

 

Korábbi hosszabb csövű változatok mellső markolat nélkül.

 

A fegyver a "bock" csőelrendezéstől és várhatóan jobb ergonómiától eltekintve nem igazán különbözik a Vendettától, nem hoz igazi nagy áttörést, mint amit anno a Dragon hozott a cserélhető töltényűrkötegeivel. Lőparaméterei nagyon hasonlóak lesznek a korábbi társaihoz, a Művek ezt a fegyvert is kb. 80 Joule-ra fogja belőni. Az elsütőszerekzete szintén Vendetta szerű külső kakasos, csak SA működésű. Az én szívemet nem dobogtatta meg annyira az Omerta, de biztosan jó puska lesz.

 

Új reménység

 

A következő fegyver prototípus már inkább felkeltette az érdeklődésemet! A Művek végre tervezett egy 18mm-es névleges átmérőjű gumilövedéket kilövő revolvert! Ezzel persze úgy tűnik, hogy a muzeális Viper projektnek annyi, de szerintem egyáltalán nem is baj. A jelenleg Dromedár néven futó projekt egy 4 lövetű igen nagy méretű revolvert jelent, szintén kifejezetten otthonvédelemi feladatkörre. Csak SA működésű az elsütőszerkezete, csak a dobja fél kilogramm, jelenleg tesztelés alatt áll egy új alu ötvözet (AlMgSi), melyből a fegyver tokja készülne és ezzel a fegyver tömege 860 gramm körül lenne töltetlenül. Spiáter tokkal 1650 gramm a fegyver üres tömege. Szignifikáns a különbség. A Revenge revolverek aluminium tokja egy idő múlva hihetetlen mértékben elkezdett megnyúlni, deformálódni, nem véletlenül állt át később a Keserű Művek a spiáter tokos változat gyártására, de reményeik szerint ez az új ötvözet bírni fogja a strapát minden deformálódás nélkül a 30 Joule fölötti mezőnyben is. A Dromedár prototípusa több, mint 140 Joule torkolati energiára képes, de a sorozatgyártott modellek 80+/-5 Joule torkolati energiára lesznek belőve, ez is bőven elég. Ára valahol 30 ezer forint környékén fog mozogni, a gyártó állítása szerint, reméljük a legjobbakat. A megjelenésről nem sok infó ismert, idén biztosan nem fog megjelenni. Ha 2009 tavaszára kijön, akkor az már nagyon jó teljesítmény. Remélem megfelelő mennyiséget is fognak belőle gyártani, nem csak heti pár darabot, mint a Dragon esetében.

Most következzenek a gyártó képei

Felületkezeletlen Dromedár prototípus:

Felületkezelt Dromedár prototípus:

 

 

 

A Dromedár a Micromax mellett:

 

Az új alu ötvözetes tokkal rendelkező Dromedár:

4 komment

Címkék: puska önvédelem gumilövedék vendetta revolver

A bejegyzés trackback címe:

https://kickgunner.blog.hu/api/trackback/id/tr90796457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Baika2 2009.05.09. 19:53:41

Jól gondolom, hogy ebből a dromedárból lett az onesta?

Baika2 2009.08.04. 22:53:28

Üdvözlet Kickgunner! Épp most futottam bele, néhány örvendetes újdonságba: Nevezetesen a kereskedelmi forgalomba került omerta-t, az onesta "karabély" verziója, és talán a legjobb az Alfa G030 12mm-es gáz-riasztó. Tervezed, hogy górcső alá veszed őket?:) (Elnézést, ha tolakodó a hangnem, csupán a blog rendszeres olvasójaként, nagyon várom az új írásokat.) További sok sikert a bloghoz.

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2009.08.05. 12:02:01

@Baika2: Üdv!
Én is beléjük futottam már. Omerta-T-ről lehet lesz néhány szó, főleg a különbségeket érintve a régi Omertához képest. Az Onesta karabélyt nem tervezem, az Alfa G030-at mindenképp, és még lesz más is. :-)
süti beállítások módosítása