HTML

Önvédelem és hobbi, a gumilövedékes blog

Saját fegyveres tapasztalataim, főleg szabadon tartható fegyverek bemutatása a teljesség igénye nélkül.

Friss topikok

  • N. Imre: Olcsó, de mennyire? (2018.08.18. 08:49) A legolcsóbb
  • Zoltán Vinnai: Sziasztok! Csak annyit szretnék kérdezni hogy mennyibe kerül ez a forgotáras pisztoly (2017.05.20. 21:41) Kéziágyú
  • párduc45: ÜDVÖZLÖM éRDEKLŐDNÉK HOIGY HOL TUDNÉK SZREZVI EGY ILÍEN PISZTOLYHOZZ TÖLTÖTT. hA TUDNA VÍMET MONDA... (2017.04.29. 19:02) A böszme szerzet, avagy 400 Joule szabadon.
  • Béla Balukirály Tóth: Alfa G040 gumis fegyverhez hol tudok töltőt szerezni, mert az ujjaim már totálkárosak.Köszönettel ... (2016.05.02. 13:27) Gumibarátság
  • Kop: Hali! Nemrég beszereztem egy ilyen revolvert. Nem is volt probléma vele addig, amíg meg nem próbá... (2014.03.17. 22:43) Cseh remek

Linkblog

A legolcsóbb

2008.09.30. 15:30 Kickgunner

A Gunboxokban kapható 18 miliméteres "gumivető" toldatról írnék pár sort.

 

A toldatból gumizás a legolcsóbb megvásárolható gumilövedék kilövési képesség jelenleg, illetve ennek a 15 miliméteres változata a legolcsóbb, amire most nem térek ki, csakis a 18 miliméteresre. Ez egy amolyan szegény ember Vendettája, alumíniumból van, a rövid cső okán nem valami pontos, de a mellalak 3-4 méterről hozható vele, ergo önvédelemre megfelelő. A toldat kizárólag revolverekre felcsavarva használható, senki se próbálja meg az öntöltő pisztolyokkal toldatból gumizást, fokozottan balesetveszélyes, a legtöbb spiáter szerkezet nem bírja el ezt a lefojtottságot és könnyen az ember arcába robbanhat a szán és úgy a fél pisztoly. Tehát csakis revolverekkel használatos a toldat, ebből amit próbáltam gond nélkül felcsavarható (használható) az új HW-kra, Alfákra és Röhm revolverekre. Hátránya, hogy egy lövetű és, hogy igencsak hosszú mondjuk egy J tokos revolverre felcsavarozva. Szállítani úgy lehet, hogy külön lecsavarozva egy zsebben cipeljük magunkkal, és ha van rá lehetőségünk és időnk még az önvédekezés közben, akkor kapjuk elő, egy mozdulat felcsavarni és lőni, 1 lövés gumi a többi a szokásos gáz. Ha valakinek ilyen tervei lennének az eszközzel, az jól gyakorolja be a mozdulatsort, stressz helyzetben sztem igen kicsi az esély arra, hogy sikerüljön használnunk, de bármi megeshet. A legcélszerűbb felhasználási módja természetesen az otthonvédelem az olyanok számára akiknek nincs pénzük megfelelő gumilövedékes puskára vagy nem jutottak hozzájuk amikor kaphatók voltak. A toldat nagy előnye, hogy nagyon olcsó és felépítéséből eredően nagyon könnyű is.

A toldat egy ALFA 020 revolveren:

 

A toldat egy HW-37 revolveren.

 

6 komment

Címkék: önvédelem gumilövedék revolver gázfegyver

A bejegyzés trackback címe:

https://kickgunner.blog.hu/api/trackback/id/tr73689120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mekklood 2009.01.03. 01:41:21

Hello.
A "csak forgóra" kitétel kapcsán lenne olyan kérdésem, hogy a zoraki 914 sem bírná ki? Ha jól tudom, a zoraki eredetileg szereltgumisból lett gázossá áttervezve.
Köszi

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2009.01.19. 16:40:30

Hi!
Nem és különben sem jó a menet a Zoraki csövébe. Azt nem tudom, hogy a Zoraki 914 konkrétan szerelt gumisból lett-e áttervezve, létezik ugyan szerelt lőszeres gumilövedékese a gyártónak Stalker néven de sokkal kisebb kaliberben, nem tudom miben egyezik meg és miben különbözik a gáz-riasztó változatoktól szerkezetileg. Revolverrel gumizz fegyvered és saját testi épséged érdekében!

Mekklood 2009.01.23. 20:40:18

Hello.
A gumilövőtoldat elvileg hw rg és viper revolverekhez van, és az rg rakétázótoldata rámegy a zorakira... ebből godoltam, h a gumilövő is passzol.

A neten fellelhető infók szerint a zoraki gázzá áttervezett szerelt gumis.
De a kérdés egyébként is csak elméleti volt, nekem van gumiképes gázrevolverem (hála bnőmnek :))
Köszi.

maartin 2011.10.30. 16:06:54

Hello, bocsi! "...a legtöbb spiáter szerkezet nem bírja el ezt a lefolytottságot és..." Nos. Legyünk kicsit tisztában a magyar nyelv rejtelmeivel: A "lefojtottság" "pontos J" betűvel írandó, nem pedig "LY" betűkkel. (Semmi köze a "folyáshoz, folyóhoz", sokkal inkább a "fojt, megfojt" igéhez. Néha zavar, ha - az egyébként jó szakértő - személyek a nyelvtani szabályokat nem ismerik.) Még egyszer: Bocsi, tudom, hogy ez nem egy nyelvműveléssel foglalkozó felület. De azért, talán még is...

N. Imre 2018.08.18. 08:49:48

Olcsó, de mennyire?
süti beállítások módosítása