HTML

Önvédelem és hobbi, a gumilövedékes blog

Saját fegyveres tapasztalataim, főleg szabadon tartható fegyverek bemutatása a teljesség igénye nélkül.

Friss topikok

  • N. Imre: Olcsó, de mennyire? (2018.08.18. 08:49) A legolcsóbb
  • Zoltán Vinnai: Sziasztok! Csak annyit szretnék kérdezni hogy mennyibe kerül ez a forgotáras pisztoly (2017.05.20. 21:41) Kéziágyú
  • párduc45: ÜDVÖZLÖM éRDEKLŐDNÉK HOIGY HOL TUDNÉK SZREZVI EGY ILÍEN PISZTOLYHOZZ TÖLTÖTT. hA TUDNA VÍMET MONDA... (2017.04.29. 19:02) A böszme szerzet, avagy 400 Joule szabadon.
  • Béla Balukirály Tóth: Alfa G040 gumis fegyverhez hol tudok töltőt szerezni, mert az ujjaim már totálkárosak.Köszönettel ... (2016.05.02. 13:27) Gumibarátság
  • Kop: Hali! Nemrég beszereztem egy ilyen revolvert. Nem is volt probléma vele addig, amíg meg nem próbá... (2014.03.17. 22:43) Cseh remek

Linkblog

6x50

2008.06.08. 21:48 Kickgunner

A Keserű Revenge (Bosszú) remek kiegészítő társa lehet otthonvédelmi szempontból a Vendettának. A címben szereplő szám a betölthető "lövedékenergiára" vonatkozik, tehát nagyjából 300 Joule áll rendelkezésünkre, hogy megfelelő hatékonysággal küzdjük le az ellenünk támadókat.
























A fegyvert a Keserű Művek magyar fegyvergyár az ugyancsak általuk (korábban) kifejelsztett és gyártott Keserű Gigantból alakította át múzeális jellegű (tehát szabadon tartható) gumilövedékes revolverré. A revolver 12 mm-es kaliberű gumilövedékek kilövésére képes, de tudok olyan próbálkozásról melynek során egy 15 mm-es gumilövedéket paszírozott be az illető a dobba, méghozzá megfelelő sikerrel, tehát elméletben és a gyakorlatban is képes a fegyver ilyen méretű gumilövedék kilövésére, de teljesen felesleges, a 12 mm-es gumilövedék is elegendő stophatással rendelkezik.












 

 

Külcsín


A revolver több féle változatban jelent meg a piacon, 3" és 4" hosszúságú csővel, fekete és nikkelezett kivitelben is, spiáter és aluminium tokkal is. A revolver forgódobja minden esetben spiáter. Nekem a fekete, 4" csövű alu tokos változatom van. A revolver rendkívűl könnyű nagy méretéhez képest, kb. 650 gramm a súlya töltve. Irányzéka jól látható, a fegyver pontosnak mondható. Abszolút elégedettek lehetünk vele a hatásos önvédelmi távolságokon. Negatívum lehet a baromi kényelmetlen gyári markolat, legalábbis nekem nagyon nyomta a középső ujjamat a sátorvas és ez a markolat és a sátorvas előnytelen kialakításának köszönhető. A fegyver nem valami esztétikus, mindent a funkciónak rendeltek alá a tervezők, ez is az általános a Keserű Műveknél. Semmi fölösleges csicsa, oda nem illő felület vagy fölösleges felirat. Egyáltalán nem egy szép fegyver, de abban mindenki egyetérthet, hogy igencsak tekintélyt parancsoló megjelenésű, pláne a 12 mm-es csőtorkolattal.

Belbecs

A revolver a Keserű revolvereknélnél megszokott Colt rendszerű dobnyitást alkalamzza, ami a világon a második legelterjedtem módszer, de mára már jelentősen visszaszorult a Smith and Wesson féle megoldás mögé. A fegyver sütése reszelős, elég kemény DA-ban. SA-ban sem nevezhető sportpisztolyosnak, de a célra teljesen megfelel. Korábbi modelleken a dobforgatás nem volt megbízható DA-ban sütve, nem fordult be teljesen a dob a helyére ezért a kakas rácsapását követően az ütőszeg nem pont a csappantyúra ütött rá, de ez is csak ritkán fordult elő, a "Művek" mára kijavította a hibát, noha a Revenge-t már nem gyártják. Itt meg kell jegyeznem, hogy a kakas felhúzónyúlványa rendkívűl elnyerte a tetszésemet, kellően széles és igazán könnyű vele felhúzni a kakast. A korábbi Keserű fegyvereken nem ilyen volt (főleg a régi VF sorozat modelljein), szinte kínszenvedés volt elsütni DA-ban a korábbi modelleket, mára ez sokat javult. A fegyver csöve sima, nem huzagolt ahogy az a gumisoknál lenni szokott. A revolver 9x17mm Knall típusú tölténnyel működik, úgy ahogy a többi általam eddig bemutatott fegyver is.



























Összegzés

A Revenge megjelenésekor első látásra elnyerte tetszésem brutális megjelenésével, tekintélyt parancsoló méretével. Nagyobb tokméretű szabadon tartható gumilövedék kilövésére képes revolver nincs a piacon, ez az ultimate home defence fegyver, főleg ha kispénzű az ember, hiszen a fekete színű kivitelt már 30 ezer forintért megkaphattuk, mikor forgalmazták. A nikkelezett famarkolatos kivitel ha jól emlékszem akkor 35 ezer volt vagy még több. A Vendettánál nem jobb, inkább kiegészítik egymást. A Vendetta csak két lövetű, túl nagy ahhoz hogy a párna alatt tartsuk viszont ott egy lövés tud 90-100 Joulet, de ha elfogy az a két lövés, de a támadók nem, akkor jön igazán jól egy olyan társ, mint a Revenge. A fegyverrel egy lövés valamivel olcsóbb, mint a Vendettával, a gumilövedék darabja 20 Ft körül van, az indítótöltényé kb. 60 Ft, tehát egy lövés kb. 80 Ft-ra jön ki, viszont a gumilövedék újra felhasználható, ha megtaláljuk és összeszedjük.

 






























300 Joule betöltve

6 komment

Címkék: önvédelem gumilövedék revolver revenge

A bejegyzés trackback címe:

https://kickgunner.blog.hu/api/trackback/id/tr6510288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.06.09. 10:24:31

Ez a markolat tényleg egy vicc, nem tudom, hogy férne el a kezemben. Valószínüleg sehogy, nem tudnám rendesen megfogni...

Baley 2008.06.10. 22:02:03

Haveromnak ugyanakkora a keze mint neked és simán meg tudja fogni. A kisujj ugyan lelóg, de egyébként teljesen stabilan fogható.

val 2008.07.30. 16:10:26

Szertnék venni egy ilyet, de laikusént nem tudom mennyi is az a 60 Joule élőben.

Biztos, hogy nem kevés, de első ránézésre nehezen tudom elképzelni, hogy egy rendesen felöltözött ember megállít.

Hallani olyan történeteket is pl gázpisztolyokról, hogy miután beletáraztak egy nagyobb darab emberbe, az mintha mi sem történt volna verte össze a pisztolyos ürgét (nem is kicsit).

Tud valaki bővebb infót erről, van tapasztalat esetleg?

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2008.07.30. 18:24:09

Addig jó míg nem tapasztalod "élőben". 50 Joule és nem 60, ennél erősebb 12 mm-es gumilövedékes revolver nincs, a szerelt lőszeresek is maximum 30-40 Joule-t tudnak, ez bőven elég, hogy megállíts vele bárkit, aki nincs bedrogozva és golyóálló mellény sincs rajta és ennyitől még tuti nem hal bele, ha testre lősz. Drogos ellen gáz revolver a legjobb. Ha szeretnél vásárolni Revenge-t, akkor a Keserű Művekben most pont van, ki tudja meddig, szal igyekezz.

Ez a "hallani történeteket" dolog elég komolytalan. Hány esetet? Ki mondta? Részletek? Milyen töltet, milyen fegyver, milyen lőtáv? Széljárás milyen volt, nem volt-e lejárt szavatosságú a patron, hány lövés dördült el, hova céloztak? A testalkatnak az égvilágon semmi köze ahhoz, hogy az ember mennyire érzékeny a kapszaicinra vagy a könnygázra.

Itt van egy igen autentikus teszt: video.miner.hu/?v=b10b00af8f3b331f5425eefad3157a0a

video.miner.hu/?v=526c0e50fcbdfaca84939618e8852756

Totó a 180+ centijével és 120 kilójával kimeríti a "nagy darab ember" kritériumokat és látható, hogy harcképtelen lett már az első három lövéstől. A gázfegyver nem "halálsugárvető", nem fog tőle senki sem meghalni vagy elájulni, arra tökéletes, hogy ha megtámadnak és képen durrantod a támadódat akkor el tudj menekülni, nincs az az ember aki egy arcba duplázást 3 méteren belül nyitott szemmel kibír, ha meg kiesik a látás annyi a támadásának.

val 2008.07.30. 21:58:05

Köszönöm!

A második videó meggyőzőnek tűnik, látszik, hogy nem bírta az illető.

Azt írod, hogy a gáz drogosok ellen jobb. Akkor milyet vegyek; gázt, vagy gumisat? Vagy ha jól gondolom ebből is lehet gázt lőni..
Elvileg lehetne felváltva gumit/gázt is beletölteni, nem?

Bocs, hogy ennyit akadékoskodok, de egyszerűen nem találok normális infót sehol.

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2008.07.31. 11:30:42

Mindkét videó ugyanazt a tesztet mutatja csak más kamera állásból, két kamerával lett felvéve.

A Revenge-t nem viselheted közterületen, nem váltható rá ki viselési engedély, mert múzeális gumilövedékes fegyver, nem gáz-riasztó. A gumiképes gáz-riasztó revolvereket viselheted gumira töltve, mint gázfegyvert, erről a szürke zónáról írtam egy másik bejegyzésben. Jelenleg két gumiképes gázrevolver kapható újonnan, a Keserű Viper-08M és az RG-89s. Nem javaslom, hogy egy fegyvert gumira is és gázra is tölts, akkor inkább viselj két fegyvert, én is így teszek. Egyik fegyverem gázra, másik gumira van töltve. Gáztöltényekből csak a CS-t és a Peppert (OC) tárazd, felváltva, mert van aki az egyikre, van aki a másikra érzékenyebb. Minden esetben fejre kell célozni gázfegyverrel, gumilövedékessel viszont nem szabad fejre célozni. A CS jobban terül, a pepperrel jobban kell célozni. A pepper hatékonyabb általában.

Amúgy van egy kiváló fegyverfórum, ahol minden infót megtalálsz.
www.9mm.hu
süti beállítások módosítása