HTML

Önvédelem és hobbi, a gumilövedékes blog

Saját fegyveres tapasztalataim, főleg szabadon tartható fegyverek bemutatása a teljesség igénye nélkül.

Friss topikok

  • N. Imre: Olcsó, de mennyire? (2018.08.18. 08:49) A legolcsóbb
  • Zoltán Vinnai: Sziasztok! Csak annyit szretnék kérdezni hogy mennyibe kerül ez a forgotáras pisztoly (2017.05.20. 21:41) Kéziágyú
  • párduc45: ÜDVÖZLÖM éRDEKLŐDNÉK HOIGY HOL TUDNÉK SZREZVI EGY ILÍEN PISZTOLYHOZZ TÖLTÖTT. hA TUDNA VÍMET MONDA... (2017.04.29. 19:02) A böszme szerzet, avagy 400 Joule szabadon.
  • Béla Balukirály Tóth: Alfa G040 gumis fegyverhez hol tudok töltőt szerezni, mert az ujjaim már totálkárosak.Köszönettel ... (2016.05.02. 13:27) Gumibarátság
  • Kop: Hali! Nemrég beszereztem egy ilyen revolvert. Nem is volt probléma vele addig, amíg meg nem próbá... (2014.03.17. 22:43) Cseh remek

Linkblog

www.fegyvervideo.hu

2010.02.26. 19:12 Kickgunner

Elindult egy új fegyverekkel kapcsolatos portál, mely elsősorban videó formában rögzített fegyverteszteket tartalmaz. Amiért a blog szempontjából izgalmas az oldal, az az a tény, hogy jelenleg is és később is egyre több és több szabadon tartható gumilövedékes fegyverrel kapcsolatos videót fog tartalmazni.

Az oldal címe: http://www.fegyvervideo.hu/

 

Az új oldal rövid bemutatása a tulajdonos "tollából":

Kaliber: már mozgóképben is! A Kaliber magazin új portált nyitott, www.fegyvervideo.hu címen. Az olvasók tehát, akik eddig csak lapozgathatták papíron, esetleg weblapunkon olvasgathatták fegyverbemutatóinkat, most kicsit beleszagolhatnak lőporfüstös tesztjeinkbe is.Pontosabban szagolni azt még nem, az internet nem jutott még el az adatátvitel ezen fokára. Azonban nagyfelbontású videóink mozgóképet és hangot mindenképpen tartalmaznak.

A videók között - melyeket folyamatosan készítünk és töltünk fel - egyaránt lesznek majd éles maroklőfegyverek, puskák, de a sokkal nagyobb tömegérdeklődésre számot tartó szabadon tartható fegyverek (gáz-riasztó, gumilövedékes, légfegyver, elöltöltős) is.

Későbbiekben tervezünk riportokkal, kiállításokról, versenyekről bővíteni a repertoárt.

Mit kínálunk?

Alapvetően a videók felépítése hasonlít a Kaliber tesztjeinél megszokottakra, persze a műfaj adta keretekbe illesztve. Minden Kaliber-vidóban bemutatásra kerülő fegyver esetében röviden ismertetjük az eszköz fontosabb műszaki paramétereit, illetve a kezelését, és ha szükséges/lehetséges, a részletes szétszedését is.

Természetesen a "szövegelős" részt igyekszünk a lehető legminimálisabbra szorítani, mert a mozgókép sokkal beszédesebb. De azt feltétlenül igyekszünk megemlíteni, hogy felhasználás vagy jogi helyzet kapcsán milyen célra javasolt az adott fegyver.

Minden videóhoz egyúttal tartozik egy rövidke "cikkecske" is, melyben összefoglaljuk a videó tartalmát, illetve a videóben el nem hangzott plusz információt is. Mert minden nekünk sem biztos, hogy a "forgatáson" eszünkbe jut.


A videók között számos olyat is találni, ahol lassított felvételen tekinthető meg az adott fegyver működése. Ez egy öntöltő pisztolynál kifejezetten izgalmas látvány, az elméletben oly jól ismert lövésfolyamat lépései jól kivehetőek. Meg az is, hogy a lövő keze melyik fegyvernél mekkorát mozdul, hiszen a gyors és pontos tüzelés ellensége a nagy hátrarúgás.


Mit várunk?


A www.fegyvervideo.hu teljesen szabadon és ingyenesen látogatható, nézegethető akárhányszor. Ugyanakkor mód nyílik a - percek alatt végrehajtható - regisztráció után véleményezni, kommentálni a videóinkat - jól bírjuk a kritikát!


A regisztrált felhasználók saját maguk is beküldhetnek - előzőleg valamely videómegosztóra feltöltött - saját (!) készítésű filmeket. Természetesen csak fegyveres (késes) témakörben, és feltétlenül a jogszabályokat betartva. Orvvadászatról, vagy duplarugós légpuskákról szóló anyagoknak NINCS helyük a fegyvervideós portálon! (Kérjük a szerzői jogi szempontokat is figyelembe venni természetesen.)


Az sem baj, ha a készült, és a nagyközönséggel megosztandó videó nem mobiltelefonnal készült, és hosszabb esetleg 5 másodpercnél...

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kickgunner.blog.hu/api/trackback/id/tr701793008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eddy55 2010.03.12. 18:30:24

Kickergunner meg tudnád nekem mondani h gumilövedékes fegyverrel és gár riasztóval lehet e otthon gyakorolni ??

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2010.03.12. 22:36:09

@Eddy55: Ha a szomszédok nem szólnak be, akkor miért ne? Én is általában otthon tesztelek, jó nagy a kert szerencsére :-)

Eddy55 2010.03.13. 20:28:18

@Kickgunner: Hát a kert az nekünk is jó nagy :D Légpuskáért és airsoftért nem szóltak sohasem csak a gumisnak már kicsivel nagyobb hangja van XD.Csak azért kérdeztem h a rendőr nem szólhat e érte ha esetneg kihívnák rám ?Indokolatlan fegyverhasználat vagy valami ilyen baromság címszó alatt...

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2010.03.14. 10:40:45

@Eddy55: Légpuskával meg airsoft játékfegyverekkel szobában is gyakorolhatsz, megfelelő fülvédelem esetén gáz-riasztó fegyverekkel, padláson esetleg a gumilövedékesekkel is. Olyan nincs, hogy indokolatlan fegyverhasználat, hasonló elnevezés van a karhatalomnál bizonyos esetekben, rád nem vonatkozik.
Ha a szomszédokat zavarja a durrogás, akkor beszéld meg velük, szépen becsöngetsz és informálod őket, hogy néni/bácsi durrogni fogok 20 percig a kertben.

Eddy55 2010.03.14. 11:46:58

@Kickgunner:
:) :) durrogni fogok 20 percig :D:D Amugy ha hiszed ha nem ma vett egyik szomszédom egy gázpisztolyt és őt is durrogtatott vele kicsit :D Nem hiszem h baj lenne belőle szerencsére jó fej szomszédaim vannak.
Mivel jó ideig íjászkodtam is a kert végében még megvan a vesszőfogóm a kis "lőterem" mégébe szóval a gumis sem megy majd ki össze vissza.
Köszi am a segítséget.

RockWood1911 · http://1911.hu 2012.01.13. 00:42:01

Azért.. ha teheted inkább lőtér vagy hasonló vagy kint egy világvégi erdőben vagy lakatlan szigeten. mert ha sokadszorra felnyom a szomszéd néni csendháborításért és nem túl jó a kmb-vel (körzeti megbízott rendőrrel a kapcsolatod) és kissé rádszáll.. akkor az nem lesz előnyös a karrieredre nézve adott lakhelyen :) szóval csak mértékkel azzal a vagánykodással :) leszel Te is majd 60..70 éves és a picsájára vernél a kurva kölköknek akik a szomszédban helikopter gépágyúval lövöldöznek 2050ben mer nekik az a poén... írom ezt 32 éves fejjel - és 2 évszázadra visszanyúló rendőr/katonatiszti családfával
süti beállítások módosítása