HTML

Önvédelem és hobbi, a gumilövedékes blog

Saját fegyveres tapasztalataim, főleg szabadon tartható fegyverek bemutatása a teljesség igénye nélkül.

Friss topikok

  • N. Imre: Olcsó, de mennyire? (2018.08.18. 08:49) A legolcsóbb
  • Zoltán Vinnai: Sziasztok! Csak annyit szretnék kérdezni hogy mennyibe kerül ez a forgotáras pisztoly (2017.05.20. 21:41) Kéziágyú
  • párduc45: ÜDVÖZLÖM éRDEKLŐDNÉK HOIGY HOL TUDNÉK SZREZVI EGY ILÍEN PISZTOLYHOZZ TÖLTÖTT. hA TUDNA VÍMET MONDA... (2017.04.29. 19:02) A böszme szerzet, avagy 400 Joule szabadon.
  • Béla Balukirály Tóth: Alfa G040 gumis fegyverhez hol tudok töltőt szerezni, mert az ujjaim már totálkárosak.Köszönettel ... (2016.05.02. 13:27) Gumibarátság
  • Kop: Hali! Nemrég beszereztem egy ilyen revolvert. Nem is volt probléma vele addig, amíg meg nem próbá... (2014.03.17. 22:43) Cseh remek

Linkblog

Az otthonvédelmi célszerszám

2008.06.02. 19:12 Kickgunner



















A Keserű Vendetta egy magyar gyártmányú duplacsövű múzeális jellegű gumilövedékes puska. 2007-ben jelent meg a hazai piacon Keserű Béla fegyvergyárának jóvoltából. 9mm K indítótölténnyel lövi ki közel 100 Joule energiával a 18 miliméteres névleges átmérőjű lövedékeket. A gumilövedéket a csövön keresztül elölről lehet betölteni, ehhez a gyártó mellékel egy fa rudat. Ajánlatos bezsírozni a lövedékeket betöltés előtt és teljesen be kell nyomni a maximális hatás végett. A fegyver teljesen acélból van illetve a tusája és előágya fából. A puskatus valószínűleg előző életében TOZ-8 .22LR kaliberű kispuska tusája lehetett. A fegyver igen robosztus kialakítású, távolról sem lehet az ergonómia csúcsának nevezni sőt, szerintem igen csak kényelmetlen fogású, állítólag a rövidebb tus nélküli változat méginkább, ahhoz nem volt szerencsém. A Vendetta csövében is megtalálhatóak akasztók, noha nem gáz-riasztó fegyvernek készült, viszont itt is meg kell gátolni a fémlövedékek kilövését. A fegyver sütése durva, önvédelemre megfelelő, single action vagyis nem revolverező viszont a kakasnak van biztonsági félállása így tűzkészen tárolható. A fegyvernek nincsenek profi irányzékai, mindössze egy hernyócsavar alkotta egyszerű "célgömbbel" rendelkezik, de ez is tökéletesen megfelel arra a célra amire készült, ami az otthonvédelem, önvédelem lenne. A fegyverrel csak úgy célbalövöldözni kényelmetlen és a lassú tárazás következtében hamar unalmassá válik miután kiélveztük a puha célok rombolását. A fegyver átütése igen nagy, a gyártó duplagumira, tehát csövenként két-két lövedékre töltve javasolja használatát élő erő ellen a későbbi "kellemetlenségek" elkerülése érdekében, így a lövedékek közt megoszlik az energia amivel elhagyják a fegyver csövét.

A brutális csőtorkolat


























Tehát a fegyver ereje brutális, hangja már nem annyira. Nyílt téren nyugodtan lövöldözhetünk vele fülvédelem nélkül is, a fegyver nagyon jól elnyomja az amúgy igen hangos 9mm K riasztópatron keltette dörejt.

A patronok itt kerülnek bele



























Felhúzott kakasokkal


























































A Vendetta és a Revenge


















Létezik rövid csövű kivitelben is (fotó by Keserű Fegyvergyár)





























A fegyver gyártása megszűnt, újonnan már nem kapható, remélhetőleg a közeljövőben a Keserű Dragon veszi át a helyét.

5 komment

Címkék: puska önvédelem gumilövedék vendetta

A bejegyzés trackback címe:

https://kickgunner.blog.hu/api/trackback/id/tr31499919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

armyman 2008.08.17. 15:51:19

hali!
kurvajó puska...én már csak tom, mert én is beszereztem anno egyet:D
a 3 (vagy 4?)milis funérlemezt 20 méterről simán átvitte, ami azt jelenti, hogy egy kissebb kertben is hasznos társnak minősül (kb ugyan azt tudja 5 és 15 méteren :D)...mondjuk eléggé pontatlan, de az előbb megadott távon belül el lehet találni egy embert olyan 70%-os valószínüséggel ami itt nem is olyan rossz...:D
sajnos csak kettőt "bír", mint ahogy azt leírták, de ez tökéletesen elég, ha meg nem, akkor marad a tus...jókat lehet vele pofozkodni! aki türelmetlenebb annak a töltés meggyorsítható egy "dupla pálcával". a fogása annyira nem is kényelmetlen, annyi hogy lövéskor "féltenyérrel" érdemes fogni...egyetlen "hibája" az, hogy a hozzá kapható psuka szíj, fölöslegesen hosszú, de ez nyilván megoldható (de ez senkit nem érdekel).
sajnálom hogy már nem gyártják, kár érte...de hát túl haladt rajta az idő...mellesleg ezt a puskát se lehet megunni...a töltés macerás, de aki imádja ezt a mordályt, annak az is gyönyör!
jah, igen, a kicsi az szar, semmilyen előnye nincs, tehát ha valaki azon gondolkozik hogy olyat vesz használtan (vagy Keserű Béláék "feltámasztják) az felejtse el!
remélem nem fájdítotam meg túlságosan az olvasók szívét...esetleg még annyi, hogy anno 50ezer volt, ami kissé húzós érte...de megjegyzem a dragon se ér 65, max egy tizessel kevesebbet....arról most nem írok (félre ne értsétek, az is kurvajó fegyver, sőt jobb is (mint ahogy azt írják)
na, hát ennnyi lenne, remélem valaki majd megerősíti az előbbieket!

nyilasmisi2412 2012.04.21. 17:07:24

Hi mindenkinek

Jó hogy rátaláltam erre az oldalra.
Éppen most tervezem,hogy építek egy ilyen puskát.
Azt még nem tudom,hogy (piros) Hilti patron elég erős lesz-e?Esetleg kettő darab egy csőbe.

Szívesen veszek véleményeket vagy tanácsot!

nyilasmisi2412 2012.07.25. 11:12:25

@mazsobacsi: Nem tartok sehol,mert letiltották az építést és javítást ezek a "jóemberek"

A hívatlan vendéget nyílvesszővel fogadom!
Igen,ez szerintem veszélyesebb fegyver,de ne keressük
a logikus magyarázatot ezeknél az észlényeknél!

Ne adjuk fel a csüggedést!

mazsobacsi 2012.07.26. 06:38:48

@nyilasmisi2412: kicsinybarnabas@citromail.hu! beszélgessünk!
süti beállítások módosítása