HTML

Önvédelem és hobbi, a gumilövedékes blog

Saját fegyveres tapasztalataim, főleg szabadon tartható fegyverek bemutatása a teljesség igénye nélkül.

Friss topikok

  • N. Imre: Olcsó, de mennyire? (2018.08.18. 08:49) A legolcsóbb
  • Zoltán Vinnai: Sziasztok! Csak annyit szretnék kérdezni hogy mennyibe kerül ez a forgotáras pisztoly (2017.05.20. 21:41) Kéziágyú
  • párduc45: ÜDVÖZLÖM éRDEKLŐDNÉK HOIGY HOL TUDNÉK SZREZVI EGY ILÍEN PISZTOLYHOZZ TÖLTÖTT. hA TUDNA VÍMET MONDA... (2017.04.29. 19:02) A böszme szerzet, avagy 400 Joule szabadon.
  • Béla Balukirály Tóth: Alfa G040 gumis fegyverhez hol tudok töltőt szerezni, mert az ujjaim már totálkárosak.Köszönettel ... (2016.05.02. 13:27) Gumibarátság
  • Kop: Hali! Nemrég beszereztem egy ilyen revolvert. Nem is volt probléma vele addig, amíg meg nem próbá... (2014.03.17. 22:43) Cseh remek

Linkblog

Cseh remek

2009.08.06. 18:22 Kickgunner

Eljött, amire nagyon sokan vártunk már, 12mm-es gumilövedéket kilőni képes minőségi gáz-riasztó revolver. Ezúttal nem német fegyverrel van dolgunk, hanem cseh barátaink gyártottak a magyar jogszabályi környezethez igazodó, igazán kiváló revolvert. Az Alfa G030-ról van itt bizony szó, mely nem teljesen új revolver, hanem a sima gáz-riasztó Alfa 030 kivitel erősen gumibarát verziója!

 

Az alapok:

A cseh Alfa gázrevolverekről amit érdemes tudni, hogy a jelenlegi piacon az újonnan kapható K frame méretű revolverek között a legjobb minőségűek, nekem is van korábbról egy 020-as változat. Nagyvonalakban a Röhm RG69/79/99 másolatai, kisebb módosításokkal. Léteznek 2,3,4,6 colos csőhosszúságú kivitelben, nikkelezett és fekete felületkezeléssel egyaránt, a típusjelzésben a szám a csőhosszot jelöli, a 020-as 2 colos, a 030-as 3 colos és így tovább. Minimális változásokat eltekintve ugyanezeknek a fegyvereknek létezik szerelt lőszeres gumilövedékes és éles lőszeres kivitelük is, gyakorlatilag a gáz-riasztók is éles lőfegyver minőségűek. Tehát egy igen kiváló gáz-riasztó revolver került gumibarát átalakításra, jelen esetben a 3 colos csőhosszúságú Alfa 030.

 

Külcsín

A revolver tokmérete megegyezik a méltán népszerű RG-89s-ével, csupán csőhosszban különböznek. A fegyver csak ebben a csőhosszban és fekete felületkezeléssel megvásárolható. Gyárilag jár hozzá az Alfa szokásos fekete műanyag kombat markolata, mely igen jó fogású, viszont elég széles is így nehezebben rejthető vele a fegyver. A revolver hat lövetű, teljes hossza 201 mm, üres tömege 740 g, szélessége 37 mm, még rejthető kategória amúgy. A csőfar-dob hézag annyira minimális, hogy szinte nincs is. Az irányzékok egyszerűk és jól láthatók, gumizáshoz is megfelel. A csőben jó mélyen ül az akasztó, ettől igencsak impozáns a csőtorkolat. A csőben nincs menet rakéta kilövő toldat számára, toldat sem jár értelemszerűen a fegyverhez, csak a szokásos tisztítókefe és használati utasítás, ami elég széleskörűen ismerteti a fegyvert és nem csak a gáz-riasztó, hanem a gumilövedékes funkcióit is, mindezt magyar nyelven is! Jár még a revolverhez egy fekete műanyag táska is.

Belbecs

A revolver jelentős számú acél alkatrészt tartalmaz, acél a csőbetét, a komplett elsütőszerkezet, a tűzfal és a dobforgató koszorú is, viszont a forgódob az spiáter, ellentétben a csak gáz-riasztó verzióéval, hiszen hazánkban nagyrészt csak acéldobos Alfák kerültek forgalomba. A forgódob az óra mutató járásával ellentétes irányba forog és jól megszokott Smith&Wesson féle dobnyitás van itt is jelen. A dobba elölről kell betölteni a 12mm-es gumilövedékeket és hátulról a szokásos 9mmK riasztópatronokat. A forgódob természetesen egyidejű hüvely űrítéses, a full acél elsütőszerkezet DA/SA.

 

 

 

 

 

Működés

A revolver megtöltése gumilövedékekkel kezdetben nem volt egyszerű feladat számomra, míg rá nem jöttem a trükkre. Mikor először próbálkoztam természetesen már akkor jól bezsíroztam a 12mm-es lövedéket és a töltényűrt is, hiszen egy 10 mm-es furatba kell a 12 mm-es bogyókat beerőszakolni. Nekifeszültem minden erőmmel, teljes testsúlyommal, de a világért sem akart becuppanni a lövedék. Már ott tartottam, hogy basszus, ezt nem hiszem el, ezt lehetetlen megtölteni. Pedig nem! Pofon egyszerűen meg lehet tölteni, de nem erővel, hanem ügyességgel, egy pici csavarhúzóval a jól bezsírozott lövedék pillanatok alatt beforgatható a helyére. Nem hittem a szememnek, egyszerűbb így a töltése, mint az RG-89s-nek 10 mm-es gumilövedékkel. Erőlködni egyáltalán nem kell, jól kell zsírozni, hozzányomni a furathoz a lövedéket és szép komótosan be lehet forgatni a töltényűrbe.  Persze a 12 mm-es kategóriában a Revenge még egyszerűbben tölthető, de az nem is viselhető legálisan közterületen! Tehát megtöltöttük a revolvert, elölről a gumit, hátulról a riasztó töltényt. A fegyver elsütőszerekzete finom műszer benyomását kelti, bár a gáz-riasztó 020-asomé valahogy még finomabbnak tűnik, de panasszal egyáltalán nem élhetünk, a mezőny legjobbjai közt van még így is. Egy Keserű Herkulessel egy napon nem is említhető. A fegyverrel eddig 12 próbalövést adtam le. 4 méterről lőttem egy 15 mm-es OSB lapra, hát mit mondjak, meggyőző. A már nem gyártott kék cimkés Umarex patronnal ugyanazt a benyomódást produkálta, mint a Revenge. Egyébként gyárilag 40 Jolue torkolati átlag energiát adtak meg az Umarex PTS riasztópatronnal és a majd 1 gramm tömegű lövedékkel. A régi kék címkés Umarex a PTS-nél valamivel erősebb, de a legerősebb patron tudomásom szerint a lila papírdobozos Lapua. Durva ereje lehet vele a fegyvernek, azzal még nem próbáltam ki. A fegyverhez az Umarex PTS fenékjelzésű (szürke papírdobozos) riasztó töltények használata ajánlott. A fegyver pontossága kiváló, 4 méterről tenyérnyi szórást tudtam vele lőni és nagyjából pont oda csapódtak a lövedékek ahova céloztam.

Összegzés

Az Alfa G030 egy igen kiváló revolver. Rejtve viselni nem egy nagy probléma. Jelenleg csak a Gunboxokban lehet kapni 42400 forintos bevezető áron (39900+2500 MKH kártya). Jogilag a fegyver gáz-riasztónak minősül, viselési engedély kérhető rá mely után legálisan viselhetjük az utcán akár gumira töltve is. Gáztölténnyel nem próbáltam ki, de természetesen gázra töltve is úgy működik a fegyver, mint a többi 9mmK gáz-riasztó revkó. Véleményem szerint maximálisan megéri a fegyver az árát, nagyon jó vétel, otthonvédelemre másodfegyvernek is kitűnő, utcai viseletre meg nincs ennél használhatóbb jelenleg a piacon.

81 komment

Címkék: önvédelem gumilövedék revolver gázfegyver

A bejegyzés trackback címe:

https://kickgunner.blog.hu/api/trackback/id/tr261293129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nazaroff 2009.08.07. 14:51:32

"Jogilag a fegyver gáz-riasztónak minősül, viselési engedély kérhető rá mely után legálisan viselhetjük az utcán akár gumira töltve is."

Ezt most komolyan mondod, hogy utcán, gumival legális?

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2009.08.07. 17:15:51

Persze. Miért, tudsz olyan jogszabályt, ami tiltja? A jogszabályban definiálva van pontosan, hogy mi a gáz-riasztó fegyver. A gumibarát gázrevkók gáz-riasztó fegyvernek vannak vizsgáztatva, mert azok is. A jellege attól még nem változik meg, ha gumilövedéket is töltesz bele. Nincs kikötve, hogy gumilövedéket nem lőhet ki. Rakétázni is lehet többségükkel. Egy korábbi bejegyzésben írtam is érintve a témát.

Baika2 2009.08.08. 14:32:41

Gratulálok a cikkhez! Örülök, hogy ilyen gyorsan utána olvashattam ennek a kis aranyosnak. Bár a 20-as csak gázos verzió külsőre jobban tetszik, lehet mégis egy ilyet fogok beszerezni. Szerinted meddig lehet majd kapni?

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2009.08.08. 21:00:27

Köszi. :-)

Nem tudom meddig lehet még kapni, jóslással nem foglalkozom :-D Most még éppen kapható, ha nagyon kell most érdemes lecsapni rá. RG-89s hosszú idő óta folyamatosan van, Record Chief meg csak egy alkalommal volt berendelve, de reméljük hogy az Alfa G030 is RG-89s szinten lesz forgalmazva, viszont drágább lesz, mint most, ez csak a bevezető ár állítólag. A nem gumibarát Alfa 030 is ennyibe kerül.

vágási feri 2009.08.09. 23:41:47

szervusz Kickgunner!

lenne pár kérdésem amire neten nem kaptam választ, nagyon megköszönném ha tudnál rá egy kevés időt fordítani. :)

mégis mekkora a gyakorlatban a 40J torkolati energia? milyen hatásuk van a lövéseknek egy éles szituációban? (nem értem hogy egy leadott lövés után miért ne támadnának újra, akár még ugyanazzal a lendülettel, vagy még agresszívebben is)

a másik pedig, hogy ezek a fegyverek tényleg pár száz lövésig állják a sarat? utána egyszerűen ki lehet dobni?
ennél a fegyvernél, és a röhm-89s tipusúnál hol van ez a határ?

előre is köszönöm!

vágási feri 2009.08.09. 23:48:14

még annyi, hogy olvastam itt valahol amit a kábszeres támadókról írtál, meg is jegyeztem, tehát én most kifejezetten a "józan" támadókról kérdezek. ha van néhány konkrét szituációd-sztorid, nagyon kiváncsi vagyok rá.

Anomalocharys 2009.08.12. 10:06:03

Gondolom amatőr kérdés, de érdekelne hogy a Record SM2000 EXPORT revolver is képes-e gumilövedékekkel megbirkózni, vagy csak a Record Chief?

vágási feri 2009.08.12. 11:58:12

...bocs, ha nagyon szkeptikusra sikeredett a hozzászólásom, nem annak szántam, csak tényleg ezek a kérdések merültek fel bennem.

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2009.08.12. 20:21:50

@Anomalocharys:
Hi!
Nem gumibarát, és a Record Chiefnek is csak egy bizonyos sorozata volt az, újonnan már rég nem lehet kapni. RG89s van helyette megint.

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2009.08.12. 20:45:57

@vágási feri:
Üdv!

A kérdéseid egy része gyakorlatilag megválaszolhatatlan. Olyan mintha azt kérdeznéd, hogy egy 100 lóerős gépjármű mennyi idő alatt gyorsul 100KM/h-ra és mennyit fogyaszt 100Km-en. 100 lóerő egy kisautóban lehet bika motor, de egy kamionban viszont igen gyenge. A 40 Joule csak egy adat, információ tartalommal nem bír csak egyéb paraméterek hozzáadásával. Ahhoz, hogy nagyjából tudjuk, hogy egy gumilövedék milyen hatással lesz a cél delikvensre, ahhoz tudni kell hozzá a lövedék átmérőjét, a cél távolságát, hogy a célpont hova kapja a lövedéket és ugye a lövedék energiáját. Az Alfa G030 12mm-es 1 gramm tömegű gumilövedék kilövésére alkalmas, 1 méteren mérve kb. 40 Joule energiával, PTS patront használva. Ezzel 3-5 méterig lehet hatékonyan védekezni, ha jó helyen találjuk el a támadót. Nagyon sok függ attól, hogy a támadón milyen öltözék van, a nagyon vastag télikabátok nagyon jó energiaelnyelő rétegként működnek. Egy lövés meg nem lövés, nálam biztos nem olvastál olyat, hogy egy 12mm-es gumilövedék elég lenne egy emberre, mert ez hülyeség. A gumilövedékes fegyverek nem mindent megborító halálsugárvetők. Egy 9mm Luger kaliberű éles fegyver sem az, pedig azok sokkalta erősebbek. Mindenképpen többet kell lőni, ha a célpont nagyon jól bírja, akkor meg fejbe kell lőni, attól tuti megborul. De ott vannak még a kísérő hatások úgy mint éles hang és fényhatás amik pszichológiai szempontból befolyásolják az embert, ezek is mind fontos tényezők. A nemzetközileg elfogadott 0,5 J/mm2 értéket nem éri el a 12mm-es 40 Joule-os gumilövedék, ez az az érték amely fölött egy lövedék képes súlyos, extrém esetben halálos sérülést okozni, ez az Alfa G030 esetében PTS patronnal 0.4 alatt van valamivel. A 12mm/40 Joule a többi gumilövedékes fegyverhez képest ad támpontot, hogy mire lehet számítani, önmagában a laikusnak túl sokat nem mond ez az adat. Csak a gyakorlatban lehet megbizonyosodni a hatásukról, tesztelni kell a fegyverekkel és gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni.

A másik kérdésed ami az élettartamra vonatkozott ez is fegyverenként eltérő dolog. Egy 9mmK Keserű Magnum Defender a gyártó szerint 200 lövést biztosan kibír. Az Alfa G030 meg szerintem több ezret. Aki meg annyit lő vele, hogy ellövi egy fegyver új árát, annak biztosan nem érvágás, ha újat kell vennie néhány ezer lövés után. Kétlem, hogy ennyit lőne vele bárki is, az a jellemző tendencia egyébként, hogy aki olcsó fegyvert vesz, az a töltényen is spórolni fog, a vásárlók 50% megveszi a fegyvert, lő vele párat aztán megy be a fiókba.

vágási feri 2009.08.13. 20:38:16

@Kickgunner: szia! köszönöm a részletes választ! hát igen, látszik hogy én még nem értek hozzá. :)
("egy lövés"ről valóban nem olvastam sehol.)
De akkor kérdeznék konkrétabbat.
Egy Alfa G030 másfél méterről, 12-es gumival, és a kapható legerősebb patronnal (PTS?), fejre célozva mit okoz egy átlagos embernél?

Anomalocharys 2009.08.15. 09:25:17

@Kickgunner:

Köszönöm a választ.
Azt hiszem az Alfa G030 a nyertes, ha jövő hónapban még kapható lesz.
Viszont vannak még nagyon banális kérdéseim, például hol lelhetőek fel praktikus információk a fegyvertisztításról? (Mert ugyan a HW37-hez járt tisztítókefe, de arról fogalmam sincs, milyen olajat használjak és hogyan) Áttörlésre gondolom valamilyen filc-anyag lesz a jó választás, amit éles fegyvereknél is használnak.
Ami szintén elgondolkodtatott, hogy amit sűrűn emlegetsz zsírozást a gumilövedék esetében, ahhoz milyen zsír használható és milyen mértékben ésszerű használni?

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2009.08.16. 00:44:41

@vágási feri: Hi!
Fájni fog a buksija :-)
A PTS nem a kapható legerősebb patron, de bőven megfelelő a teljesítménye.

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2009.08.16. 00:51:04

@Anomalocharys: Hi!
Fegyverápolásról temérdek infó: www.nethirlap.hu/fegyverjavitas.php?par=4&topic=5694

Zsírozás: Bármilyen gépzsír megteszi, de igazából sztem bármilyen más zsír is, volt hogy csak kacsazsír volt itthon és azt kellett használnom a "szent cél" érdekében :-) Szilikon spray is oké, kinek mi tetszik, a csúszás a lényeg. Olajat nem ajánlom, mert ragadhat tőle a gumi. WD40-et se használj erre a célra. A zsírozás mértéke fegyverenként eltérő, de abból nem lehet baj, ha alaposan odakenünk a gumilövedéknek :-)

Yaesu 2009.08.29. 11:18:01

Sziasztok

nem találtam sehol sem róla infót hogy a 030/G030 képes-e a revolverezésre?

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2009.08.29. 11:40:24

@Yaesu: Szia!

Persze, hogy képes. Írtam is a cikkben, hogy DA/SA elsütőszerkezetű, a DA jelenti a revolverezést (double action).

Yaesu 2009.08.29. 12:08:17

Kickgunner,

Köszi a választ. Egy másik kérdés bár nem kapcsolódik szorosan a G030-hoz. Ha az ember vesz használtan egy gázfegyvert ami már rendelkezik MKH kártyával akkor is be kell vizsgáltatni az MKH-nál mielőtt az ember elmenne a BRFK-ra a viselésiért?

Yaesu 2009.08.29. 12:09:54

Amúgy meg jó lenne egy konkrét G030 - R89s teszt is hogy az ember tudjon dönteni. :)

melwin 2009.08.30. 00:38:26

Szia! Alaposan bezsírozva a golyót, illetve a furatot egyelőre elég kínlódós a dolog :) Bocsánat az értetlenségért, de elmagyaráznád, hogyan forgatod be kis csavarhúzóval? Puszta kézzel beforgatni igencsak necces lenne a csúszása miatt. A csavarhúzónál, azt nem értem, hogy felülről egy csavarhúzót nyomsz hozzá, és mint egy csavart csavarod be (akkor viszont nem is olyan kicsi csavarhúzó kell, nekem a kicsi a műszerész csavarhúzót jelenti), vagy oldalról igazgatod be a furatba? Amennyiben az előbbi opció a nyerő, akkor nem szakad be a gumi? Válaszodat előre is köszönöm!

melwin 2009.08.30. 00:46:14

Ui.: Csak félve merek ilyet kérni, de szerintem néhány képpel, esetleg youtube-ra feltöltött videónak mások is örülnének :) Legalábbis a hozzám hasonló kezdők mindenképpen :)
Egyébként zsírozáshoz szerencsére találtam itthon teflonos szilikonzsírt, airsoft fegyvernél dugattyú kenéséhez is ezt használom, szerintem itt is beválik :)

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2009.09.02. 10:14:36

@Yaesu: Ha nem tudsz dönteni vedd meg mindkettőt :-) RG89s asszem most sehol sem kapható.

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2009.09.02. 10:18:51

@melwin: Hi!
Be kell zsírozni a gumilövedéket, eddig ok. Szemből nem nyomom semmivel, maximum az ujjammal egy picit és oldalról forgatom be egy pici csavarhúzóval, műszerész csavarhúzó is jó, ha lapos fejű. Nem kell vadulni, nagy erő sem kell hozzá és nem lesz baja akkor a guminak sem. Videó nem lesz, kép talán, ha rá fogok érni a dologra. Üdv!

melwin 2009.09.03. 19:22:19

@Kickgunner: Szia!
Köszönöm szépen a válaszodat, még szükség lesz némi gyakorlásra, de sikerrel jártam :)

Tódi (törölt) 2009.09.08. 15:33:09

Üdvözletem! Tudtommal a gázriastók gumira töltése ellenörzés esetén szabálysértésnek minősül?! Kérdésem,hogy mi korlátozza az utcán történő gumis fegyver viselését,esetleges önvédelmi használatát gázriastó minősítés melett?! Biztos van valamilyen rendelkezés rá! Köszönettel és üdvözlettel: Tódi

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2009.09.10. 11:21:11

@Tódi: Nem minősül szabálysértésnek, szürke zóna a dolog, nincs róla rendelkezés.
Utcán gumis fegyver viselése: muzeális gumis önvédelmi célra nem viselhető közterületen.
Bármilyen fegyver önvédelmi használatát a kapcsolatos jogszabályok szabályozzák. Jogos önvédelem esetén bármi használható.

icebull 2009.09.10. 22:46:38

ide is felteszem, alfa g030 egyszeru, gyors toltese, sziloplast csorrel.

www.youtube.com/watch?v=2dW0ut-uWtI

freeetoaster 2009.09.25. 17:19:51

Köszi a hasznos cikket!
Kezdő létemre annyit kérdeznék még hogy csak a 12mm-es gumilövedéket lehet/érdemes vele használni vagy meg lehet próbálni a 10mm-t is?

vércseharcsa 2009.10.19. 14:34:59

sziasztok,

van e valakinek tapasztalata abban, hogy az alfa gáz verzióinak az alkatrészei mennyire cserélhetők az alfa gumiképes gáz verziójával?

A jó a rossz és a csúf című örökérvényűt néztem a hétvégén és a hírhedt revolver összerakós jelenet adta az ihletet.

Ha jól tudom az alfa gáz verziójának acél dobja van, míg a gumiképes verziónak spiáter. Ha a dobok egyforma méretűek akkor számításaim szerint két fegyverből össze lehet rakni egy jó acél gumizós gázt és egy megbízható spiáter - acél gázfegyvert.

gecofeco 2009.10.19. 16:22:42

A csőben lévő akasztón átpaszirozódik a gumibogyó?

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2009.10.19. 19:14:42

@freeetoaster: Gyakorlatilag éppen hogy nem gurul ki, nincs értelme használni, nagyon gyenge, nincs lefojtottság.

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2009.10.19. 19:16:18

@vércseharcsa: Bizonyos alkatrészek csereszabatosak, a forgódob nem és okkal. Nem értem miért kéne cserélni, értelmetlen és illegális buheráció lenne, sürgősen felejtsd el, pláne hogy nincs 12mm-es gumibarát acéldob.

Vgyuri · http://www.compumap.hu/vargagy 2009.11.03. 14:38:30

Ugyanebben a kategóriában van-e puska is, ugyanis van egy házfeladatom.

A főnököm rámbízta, hogy találjak egy megfelelő lőfegyvert a kertjében randalírozó idegen és szomszéd macskák elriasztására, de nem megsebesítésére, agyonlövésére. Előbbi kritérium miatt a légpuskáját nem használja, mert az 20-30 méterről "vérző sebet üt". Tehát lényegében légpuska erősségű gumilövedékes fegyverre lenne szüksége. leginkább engedély nélkül beszerezhetőre, de semmiképpen sem fegyvertartási engedélyesre.

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2009.11.03. 22:55:19

@Vgyuri: Ilyen fegyver nincs. Lőjön a levegőbe gáz-riasztóval, a hanghatástól is megijednek. Állatra lövöldözni (kivéve vadász tevékenység vagy önvédelem) amúgy is illegális, állatkínzásnak minősül.

Vgyuri · http://www.compumap.hu/vargagy 2009.11.04. 00:00:06

@Kickgunner: Nem mennek el. A lábuk mellé lőtt légpuskagolyótól is max. pár méterre ugranak el. Viszont ha a gumigolyó egyszer-kétszer megcsípi a popsijukat, megtanulják, hogy ez egy kellemetlen hely, mert a macska okos állat. Állatkinzás az lenne, ha légpuskával lőne bele valaki a cicusba, de pont ezt nem akarja a megbízóm.

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2009.11.04. 12:45:48

@Vgyuri: Ha gumissal lő bele az is ugyanúgy állatkínzás.

Vgyuri · http://www.compumap.hu/vargagy 2009.11.05. 00:31:06

@Kickgunner: Ha ez egy légpuska energiája, akkor sebet nem okoz. Azt meg, hogy kapott egy "makarenkói" csípést, kibírja. Végülis egy a szokásos 1.5-2 joulos helyett 6-7 joulos BBB valószínüleg jó lenne. Az igazi airsoft viszont 20-30 méterről - ugyan még nem próbáltam - kevésnek tünik. N

ekem van egy CYMA P638 "csodafegyverem", az el sem repül 20 méterre, de mondjuk ez játékpisztoly kategória. Ehhez képest mit tud egy igazi 10-20ezer forintos airsoft?

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2009.11.05. 10:14:36

@Vgyuri: Nem így van, lehet komoly sérüléseket is okozni egy másfél Joule-os airsofttal is, pláne egy macskának. Tilos állatra lőni, nem tudom ezen mit nem lehet megérteni. Építse körbe kőfallal a kertjét, ha ennyire zavarják a macskák vagy tartson kutyákat. Erősen kétlem, hogy időnkénti macskára lődözés bármit is megoldana, ugyanúgy vissza fognak járni.

magyarcs 2009.12.22. 21:20:05

Üdv Kickgunner!

Elolvasva a Cseh remek c. cikkedet rögtön vettem egy G030-ast. Igaz még egy lövést sem adtam le vele, eddig még csak „logikailag” vizsgáltam, de nagyon meggyőző és ezúton is köszönöm a tanácsodat. Lenne néhány kérdésem. Két helyen vettem gumilövedéket. Az egyik lényegesen keményebb, mint a másik. Jól gondolom, hogy a lágyabb gumi a jobb? Illetve a kemény gumi (ha már egyszer forgalomba hozták) nem teszi tönkre a fegyvert?
Kérdezném még, hogy otthon a széfben megtöltve tarthatom a fegyvert, vagy nem javaslod?
Még egyszer gratula a blogodhoz. Válaszaidat előre is köszi.

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2009.12.24. 10:40:38

@magyarcs:
Üdv!

A kemény gumi sem károsítja a fegyvert, nagyon masszív konstrukció az Alfa G030, bátran használhatod a keményet is. Ha gyerekek elöl akarod elzárva tartani széfben, akkor nyugodtan elteheted megtöltve is, de mivel gáz-riasztó a fegyver jellege, így akár a párnád alatt is tarthatod töltve, ha épp alszol és nem viseled magadon :-)A lényeg, hogy ez nincs törvényileg szabályozva, otthon akárhogy tárolhatod a gáz-riasztó fegyvert.
Üdv!

Baley 2009.12.27. 14:00:02

@magyarcs: Bármilyen töltött fegyver (éles/gáz/gumis/*.*) átmeneti tárolására egy megbízható biometrikus gunvault ajánlott. Az ára 100 dollártól indul és a csillagos égig tart. Gyerek mellett must have.

magyarcs 2009.12.27. 19:37:30

ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ!

Ma kipróbáltam 3 tár (18 lövés) erejéig a GO30-ast. 2 tárat papírra, 1 tárat fém hordóra. Minden úgy volt, ahogy a fenti cikkben le van írva. Állati jó és meggyőző a fegyver. Valóban tenyérnyi a szórás. Igaz kb 10 cm-el a cél alá kell célozni, mert valamiért felfelé hord. A fém hordón 4, illetve 7 méterről is becsületes, meggyőző nyomot hagy. Keserű Knall .380 tölténnyel használtam (a boltban azt mondták, hogy ez elmegy bele, de nem a legjobb), legközelebb kipróbálom Umarex PTS-sel is. A töltéshez a You Tube-on látott, méretre vágott sziloplaszt csőrt használtam „tömőfával”. 2 x 3 golyót pillanatok alatt, nulla erőlködéssel be lehet rakni. Összefoglalva: egyszerűen szuper a rendszer. Még egyszer kösz Kickgunnernek a cikkért és a tanácsokért.

tamas65 2010.01.02. 11:43:27

Kezdő vásárlóként kérnék tanácsot. A Röhm vagy az Alfa gumist érdemesebb megvenni?

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2010.01.10. 14:44:21

@tamas65: Mindkettőt. :-) Mindkettő nagyon jó fegyver. Az Alfa nyilvánvalóan jobb minőségű, de drágább is.

Denyiro 2010.02.07. 16:53:37

@Kickgunner: Szia! Az Alfa G030 típust készítik, forgalmazzák nikkelezett verzióban?

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2010.02.07. 21:57:39

@Denyiro:
Üdv!
Sajnos nem. Csak egyféle verzióban létezik.

rg88G030 2010.02.11. 18:33:34

Először is gratulálni szeretnék az oldalhoz!!Rengeteg hasznos infót olvastam itt!!Az lenne a kérdésem hogy szerinted az alfa jobb annyival az rg89s nél mint amennyivel többe kerül???(kb 10ezer most az árkülönbség)

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2010.02.12. 00:15:28

@rg88G030:
Üdv!
Köszi.
Igen, jobb annyival, bőven megéri. Jobb minőségű a fegyver és 10mm helyett 12mm-es gumilövedéket tud kilőni. Egyel magasabb kategória. Amellett jelenleg az RG89s-t sehol sem lehet kapni, kifogytak a boltok.

rg88G030 2010.02.12. 07:20:03

@Kickgunner: köszönöm gyors válaszod!Ma indulok és beszerzek egy alfa g030-t igaz utaznom kell érte vagy 160km-t, mert itt a környéken sehol nem fogalmaznak sajna

rg88G030 2010.02.14. 19:48:14

nagyon bejött ez a revko !meglepö ereje van.Meddig lehet benne tartani a doban a szilikon zsírozott gumikat????

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2010.02.14. 21:30:07

@rg88G030: Hi!
Örülök, hogy tetszik a fegyver, a gumikat bármeddig bent tarthatod, nekem gond nélkül kimentek az 5 hónapja bent lévő lövedékek is. Ekkora nyomáson gyakorlatilag folyadékként viselkednek a gumilövedékek, tehát igencsak rugalmasak. Nem fognak bent ragadni, ha jól be lettek zsírozva, az elégtelen zsírozástól szoktak inkább, de az is ritka.

szabi.hungary 2010.03.09. 22:22:21

Szia!
Már elolvastam többször is a cikket, egyébként is mindenhol nagyon jó dolgokat hallok erről a típusról. Az érdekelne, hogy mindennapi viselésre nem lenne-e túl nehéz, nagy a fegyver? Szoktam kerékpározni is menni és nem szeretném, ha egyszer néhány rosszakaratú egyén miatt meg kéne váljak a járgányomtól. Eddig a "funny pack" tűnik megoldásnak. Annyira vagyok csak otthon a dolgokban amennyire az internetről pár nap alatt kiokosodtam. Légyszíves segítsetek!
Üdv: Sz

icebull 2010.03.11. 16:01:16

@szabi.hungary:

Szia, en is bringazom egy g030 tarsasagaban, engem szemely szerint zavar a hasitasi jellegu viselet kerekparozas kozben, igy maradt a hatizsakban hordas. A hatizsakom elejen van egy kisebb zipzaras rekesz es abban tartom...tudom lehet rajta vitatkozni, mennyi ido alatt tudom elovenni, mert le kell vennem a hatizsakot es a zipzarat elhuzni, hogy hozzaferjek a csuzlihoz, de ugy gondolom hogy bringaval kozlekedve (legalabbis ahol en jarok) talan nem erhet olyan hirtelen tamadas, mint amikor gyalog jarok...

Stock 2010.03.11. 16:52:47

Hello Kickgunner!
először is engedd meg, hogy gratuláljak az oldalhoz.. fantasztikus, hogy az ennyire nem populáris eszközöknek is ilyen komoly szakirodalma van a neten! laikusként óriási segítség, mivel egy pár napja még fogalmam sem volt a gáz-riasztó pisztolyokról, mostmegmár nagyjából tudom, hogy mit szeretnék.. :)

választásom eme cseh remekre esett, ha minden jól megy holnap meg is veszem....
kérdéseim a következőek lennének:
-hol kaphatok igazán alkalmas zsírt a fegyverhez?
-hol kaphatok Lapua-t?
-milyen tokot ajánlanál rendszeres, hétköznapi viseléshez (hol vehetem meg)?
-mire van még szükségem a fegyver karbantartásához, amit illik az elején beszereznem?
-rejtési szempontból kissé nagynak ítélem meg a markolatot, lehet-érdemes kisebbre cserélni (ugyanis a fogása tökéletes)?!

válaszodat előre is köszönöm, üdv!

Stock 2010.03.11. 17:00:52

@szabi.hungary: Szia!
azt hiszem mi hasonlóan kezdők vagyunk, hasonló problémákkal, kérdésekkel..

az adatai, képei alapján én is kissé méretesnek gondoltam a fegyvert, de ma kezembe vettem és kiderült, hogy se nem nehéz, se nem nagy (legalábbis számomra!) olyan pont ideális méretű..
még a lazára vett övű nadrágomat sem húzta!

ha nem haragszol egy ennyire laikustól kapott olcsó tanácsért menj el és vedd kézbe, hiszen a súlyát és méreteit sztem csak te tudod megítélni, hogy megfelelnek e.. sportoláshoz viszont biztos, hogy nem lesz egyszerű dolgod kiválasztani a megfelelő tokot, sok sikert!

icebull 2010.03.11. 18:11:53

@Stock:

ha elfogadod tolem is a tanacsokat akkor valaszolok kikkes helyett, ugyis itt vagyok gep elott :)

-szilikonzsir, nagyobb barkacsaruhazakban lehet venni a vizes-szaniteres osztalyon, en pl praktikerben vettem (www.praktikerwebshop.hu/termekek/szilikonzsor_50_gr/?id=195321)
-lapua, pesten Daisy fegyverbolt (www.daisyfegyverbolt.hu), magyarorszagi kepviselet a hungaro-arms, a honlapjukon megtalalhato az orszagos partnerlistajuk (www.hungaroarms.hu/s/main.php?kat=partnereink)
-akah pancake k-frame tok (daisy-ben szinten kaphato es olcso) de ugyanott lehet venni gyari tokokat is dragabban
-nekem sincs meg tul regen a fegyver, en tavaly nyaron vettem, karbantartast nemigazan igenyel, loveszet utan kipucolod a toltenyuroket, csovet es neha megolajozod muszer- vagy fegyverolajjal (en valami nemet fegyverolajat vettem szinten a praktikerben)praktikerben vettem www.praktikerwebshop.hu/termekek/fegyverolaj_100_ml/?id=202598)
-userfuggo, lehet jo kis custom fa markolatokat kapni hozza, akar laser iranyzekkal is, van egy jo fegyverforum ahol ezekrol lehet erdeklodni (9mm.hu, figyelem regisztralas utan szigoruan atolvasgatni a titeket erdeklo topikokat es hasznalni a keresot, mielott barmit is kerdeznetek, mert ha nem ezt csinaljatok villamgyorsan kizarasra kerultok)
-meretre nagy az azert, megiscsak k-frame es nem j-frame, de tenyleg nincs gond a hordasaval.

remelem kielegito voltam :)

icebull 2010.03.11. 18:17:00

amelyik link nem jon be, annak a vegerol szedjetek le a ) jelet es menni fog...

Stock 2010.03.11. 20:34:11

@icebull: nagyon szépen köszönöm, perfekt!
(ha megmondanám, hogy mennyire volt "kielégítő" számomra a válaszod, akkor a barátnőm felpofozna..) :))

szabi.hungary 2010.03.11. 21:27:29

Azért kérdeztem a sportolásos dolgot, mert azon is gondolkodtam, hogy veszek egy nagyon kicsi, NEM gumis GP-t, amit tudnék mindig magamnál tartani. Otthonra pedig vennék egy gumis pisztolyt, amit értelem szerűen csak otthon tartanék. Nem tudom, hogy mennyivel lenne drágább így ez a művelet. Vélemény?
Köszönöm az eddigi segítségeket!
Sz

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2010.03.12. 00:56:55

@szabi.hungary:
Hi!

Egy 5 lövetű J-frame méretű revkó lenne jó választás számodra, olcsó kategória ebből a Röhm RG59, közepesen drága a HW37 és a legkönnyebb, legdrágább a HW88. Saját anyagi helyzetedhez mérten válassz közülük, mindegyik ugyanazt tudja teljesítményben. Ezek a fegyverek elég kicsik ahhoz, hogy minden alkalommal tudja őket viselni az ember, akár bringázás közben is. Otthonra viszont elsősorban nagyobb űrméretű gumist ajánlanék, Keserű Onestát vagy más 18mm-es gumilövedékest, kiegészítésül jöhet jól egy kisebb kaliberű. De gumissal sokkal sokkal többet kell gyakorolni, mint egy gáz-riasztó fegyverrel, ugyanis a gázzal nem kell olyan pontosan célozni, az szépen terül a levegőben, ezeket tessék szem előtt tartani.

Icebull: Köszi a válaszokat, nem voltam gép előtt délután. :-)

Eddy55 2010.03.12. 18:25:51

@szabi.hungary:
Hello.

Kickergunner javaslata is tökéletes, de azért én is beleszólok :).Szerintem a legjobb választás a Keserű Magnum Defender-M lenne számodra.Ez a revolver elég olcsó jó minőségű és tűzerőben is ottvan.12mm-es gumit tud 9mm-es riasztóval kb 60-80 joule-val (6 lövetű).Mivel van benne akasztó így kiváltható rá viselési engedély.
Szerintem ha veszel hozzá mégegy dob-ot pár ezer forintért, és 2 sob-od lessz hozzá az egyikbe betölthetsz gumilövedéket otthonra, a másikba pedig a pl.:könnygáz töltényt ha magaddal akarod vinni.A fegyver könnyen hordható de brutális a hangja és kinézete és minőségi.
Magát a fegyvert én 25 környékén szoktam látni vatera.hu-n is a +dob pedig nem hiszem h több 5 ezernél.Szóval 30 körül kijönnél.
Kickergunner javaslata is tökéletes csak lehet h az már drága lenne neked.De ezt te tudod.
A tuti az lenne ha mondjuk otthonra egy Keserű dragon meg mellé kiegészírőnek egy magnum defi de az már 90 000 körül lenne.
Remélem segíthettem.

Stock 2010.03.12. 18:41:53

@icebull: Meeeeegvaaaaaaaan.. :))
nem győzöm eléggé megköszönni a segítségedet, mindent be tudtam szerezni patentül!

nagyon süti!! gumival ugyan még nem próbáltam, de holnap az első dolgom lesz!
Lapua-val így is akkorát szólt, hogy a szomszédoknál népszerűbb lettem, mint valaha.... :)

ha nem gond lenne még egy kérdésem:
az normális ha rázásra csörgő hangot ad?
azt hiszem a dob nyitó tolóka laza és csörög.. ha rendeltetésszerűen ilyen, akor nem bántom, de ha nem akkor gondolom könnyen meghúzható?!

mégegyszer köszi, és neked is Kickgunner!

üdv!

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2010.03.12. 22:34:48

@Stock:
Biztos nem a töltények csörögnek benne? Picit mozoghatnak azok is. Egyébiránt ha jól működik a fegyver, akkor nem szabad hozzányúlni. Lőni kell vele és nem hallgatózni :-)

szabi.hungary 2010.03.13. 22:26:34

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, tanácsokat. Utánaolvastam mindegyik pisztolynak, amit ajánlottatok és egyenlőre úgy néz ki, hogy egy HW88-asnál maradok. Azért döntöttem így, mert mint már korábban is említettem, a hordozhatóság/rejthetőség az elsődleges szempont. Mivel az anyagi helyzetem nem engedi, egyenlőre otthon védelemre marad a kezem. Gyűjtögetek, aztán remélem, hogy előbb vagy utóbb sikerül valami gumisra is beruháznom. Ennek ellenére nagyon hasznos volt minden info, amit itt kaptam, úgyhogy még egyszer köszönöm mindenkinek!
Vigyázzatok magatokra!
Sz

Eddy55 2010.03.14. 10:32:30

@szabi.hungary:
Igazán nincs mit, ez a dolgunk :).Amugy mindenféleképpen vaterát ajánlom neked fegyver vásárlási szempontból vagy a gunbox.park.itigia.hu/
Itt is igencsak jó áron lehet vásárolgatni.Pl én itt tállam olyan fegyvert ami nállunk a vadászboltban majdnem dupla annyiba kerül mit a gunbox-ba.Sok szerencsét.
Üdv

Eddy55 2010.03.14. 10:39:58

@szabi.hungary:
Ja meg ugye a vaterán lehet alkudozni :D Ez a kedvencem :D Vettem már úgy ott gp-t, hogy a 9mm K riasztót ami 75Ft legolcsóbban 40-ért adta a 30FT-s gumit meg 20-ért.Ez így nem tűnik nagy akciónak de ha csak 100-at veszel mind a 2-ből akkor 10 500Ft hejett csak 6 000Ft :D.Arról meg már nem is mondok semmit h a vadászboltban 100Ft-ért akarták rámsózni ugyanazt a töltényt :).A lényeg h ne sajnáld rá az időt h körülnézz a "piacon". :)

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2010.03.14. 10:43:39

Vatrával azért érdemes nagyon odafigyelni. Legtöbbször átbaszoda a dolog, fegyverekhez nem értő vásárlónak egyáltalán nem ajánlom, hogy ott vásároljon, 10-ből 9 termék irreálisan túl van árazva. A Gunboxok viszont jó boltok, olcsók és korrektek az eladók. Ilyen bolt még Budapesten a Daisy fegyverbolt is. Ők sokszor olcsóbbak még a Gunboxnál is.

Stock 2010.03.31. 21:10:06

@Kickgunner: nem a töltények voltak, viszont megszűnt.. :))
nagyon jól műkidik..
viszont a szomszéd megfenyegetett, hogy feljelent....
az lenne a kérdésem, hogy jogilag rendben van e, ha a saját telkemen gyakorolok??

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2010.03.31. 21:48:08

@Stock: Magánterületen rendben van a dolog, csak ne éjszaka tedd, mert akkor csendháborítást követsz el. A szomszéd nem jelenthet fel csak azért, mert durrogtatsz. Vigyél neki ajándékba füldugót. :-)

Stock 2010.03.31. 22:21:35

@Kickgunner: köszönöm szépen a gyors választ.. :)
és nem is kukacoskodnék, csak biztosra szeretnék menni! biztos, hogy nem áll meg a garázdaság(persze, szigorúan napközben)?

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2010.03.31. 22:52:17

@Stock: A garázdaság egy baromi rossz gumiszabály. Véleményem szerint feljelentés esetén a kiérkező rendőr jó/rosszindulatán múlik a dolog. Mivel bűncselekményt nem követsz el ezért csak úgy be sem mehet a magánterületedre. Ha "tetten ér" lövöldözés közben akkor is szvsz csak a tevékenység abbahagyására szólíthat fel. Igazából egy, a témában alaposan felkészült jogász tudna kellően kielégítő állásfoglalást nyújtani, de elég sok változós a dolog. Ha közterületen durrognál, az egyértelmű garázdaság lenne, de szvsz magánterületen nem lehet az.

Stock 2010.03.31. 23:18:49

@Kickgunner: megnyugtatsz, mivel nagyban adok a véleményedre, már sokad ízben köszönöm.. :))

urmos 2010.04.27. 15:31:08

Hi!Kickgunner!
Nagyon belecsavarodtam a g030-asba. Tetszik a formája, a műszaki tartalma. Gumis+gáz együtt első osztályú. Szép, precíz fegyver. Ritkán lesz alkalmam gyakorolni, orvos vagyok (első fegyverem lenne). Szeretnék lapuával gyakorolni, amit esetleg az éles helyzetben is használnék, azért, hogy a gyakorlás helyzete egyezzen meg "az éles használattal" (fény, hang hatás ne nekem, hanem a támadónak okozzon gondot). Azt olvastam, hogy a g030-as dobja spiaterből van részlegesen, tehát nem teljesen acél, mint a sima 030-asé. Az lenne a kérdésem, hogy nem fogom-e tönkre tenni így a fegyveremet. Annak nem örülnék, ha külön még azzal is kéne foglalkozni, hogy gyakorláshoz másként kéne betárazni. Az előre szerelt gumilövedékes Alfát be lehet-e szerezni legálisan, mert a gyártó honlapján nagyon szépen mutat és úgy tudom, hogy a teljesítménye is többszöröse "az elöltöltős" g030-asnak vagy ezért a manőverért annyit "kapnék" mintha kalasnyikovot vettem volna!
Nagyon jó volt a cikk, amit a g030-asról írtál, köszönöm.
Ui.: Azt is hallottam, hogy a későbbiekben nem fogják forgalmazni a g030-ast, van ebbe valami igazság? Siessek-e a vásárlással? Ha megveszem a későbbiekben, és nem lesz engedélyezett típus, akkor visszavehetik? Abban az esetben, ha kérek rá viselésit, (nyilván csak gázzal) nem fognak-e b.atni a rendőrök a tartással kapcsolatban? Azt is olvastam egy blogban, hogy viselésivel rendelkezőkhöz kimentek ellenőrizni a fegyvertartást s miután az be volt töltve, és úgy volt az illető éjjeliszekrényén, megbüntették.
Véleményem szerint egy önvédelmi fegyvernek betárazva kell lennie! (Vagy mondjam a betörőnek, hogy várjon, amíg kihúzom a második fiókot és betárazok és akkor kezdjük...)
Vagy az lett volna a megoldás, hogy mikor jön a police akkor az illető feltűzi az övére, és úgy várja Őket a verandán?
Válaszaidat aggódva várom!
Különben meg az asszony nem akarja engedni, a 030-ast, de majd megveszem a dugi pénzemből!
Vagy vegyek egy dragont, vagy egy élesben átalakított gumisat?
Köszönöm!

urmos 2010.04.27. 15:41:09

@Stock:

Nem lesz baja a lapuatól?

Ezt kérdeztem kickgunnertől is!

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2010.04.28. 16:11:20

@urmos: Hi!
A szerelt lőszeres gumis Alfa egyáltalán nem erősebb sőt, Lapuára töltve a magyar piacra szánt G030 még erősebb is, de a szerelt lőszeres az éles lőfegyvernek minősül, nem hozzáférhető hazánkban. Nem tudom, hogy jelenleg forgalmazzák-e a G030-at valahol, de a legjobb minőségű 12mm-es gumilövedékes gáz-riasztó, tehát mindenképpen megéri beruházni rá. Ezt a rendőrös basztatást nem igazán értem, eléggé kamuszagúnak tűnik, hogy betárazva tartás miatt büntettek, az ilyen rendőrt jól fel kell jelenteni, már ha tényleg igaz a hír, amit erősen kétlek. Nyugodtan lehet betárazva tartani és viselni is. Otthon védelemre jobb egy 18mm-es gumis, tartaléknak meg utcai viseletre a G030.

A 9mmK Lapua töltény NEM károsítja a fegyvert, a www.9mm.hu (nethirlap fórum fegyverek rész) fórumozói megejtettek egy 500 lövéses tesztet, csak Lapuával gumiztak és semmi baja sem lett a fegyvernek!

urmos 2010.04.28. 18:33:58

@Kickgunner:
Hi!
Köszönöm a választ,addig jó a topik,míg az infók így mennek,és ilyen felkészült és önzetlen "munkatársaink"vannak!
Kérdés: g030 gyári töltő 2500 ft versus Martin Riggs ez utóbbi több de nagyon profinak néz ki,én emellett lennék!
Ha "vészhelyzet" van írok,ha én tudok segíteni írj!

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2010.04.28. 21:05:58

@urmos: Riggs saját maga készít nagyon profi töltőket, de meg is kéri az árukat és újabban inkább RG89s-hez készített. A gyári töltőt nem próbáltam, de egyébként sem használok hozzá semmilyen töltőt, könnyedén lehet nélkülük is megtölteni. RG89s-hez inkább javaslom, sokkalta nehézkesebb 10-es gumira tölteni őket.

protect 2010.06.16. 09:49:18

Hello Kickgunner!
A segítségedet kérném.Melyik a megbízhatób az Alfa 040 Ni vagy az Alfa G030? Az Alfa G030 Ni -ben lehet kapni?
Az Alfa G030-at lehet vegyessen tárazni? Mondjuk, pepper, gumi. cs, gumi....? (sztem igazán meglepően hatna a támadóra :) )

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2010.06.16. 15:40:50

@protect:
Hi!
Mindkettő megbízható típus, de a 040 nem gumibarát és nagyobb méretű, önvédelemre felejtős. G030 csak feketében van. Vegyesen tárazásnak csak PV-CS kombinációban van értelme, egy gázos és egy gumis fegyver két különböző szerepben képes helytállni, nem jó dolog a kettőt keverni és egy gáz-riasztóval teljesen máshova kell célozni, mint egy gumissal. Gumissal testre célzunk, gázossal meg fejre, egy PV haslövés senkit sem állít meg. Két külön fegyvert viselj, ha gázosítani és gumizni is akarsz!

Kop 2014.03.17. 22:43:30

Hali!

Nemrég beszereztem egy ilyen revolvert. Nem is volt probléma vele addig, amíg meg nem próbáltam gumilövedékkel megtölteni. Egyszerűen képtelen vagyok rá, és ez a probléma frusztrál. A gunboxban ilyen keményebb fajta lövedéket adtak, méretre stimmel, de sehogy sem tudom beleerőszakolni a helyére. Akármennyire zsírozom, nem segít. Próbáltam a szilikon tömítő kúpos kupakját, levágtam a végét hogy pont jó legyen, de még csak át se fért rajta a golyó, sokadik próbálkozásra is inkább a kupak adta meg magát és hosszában széthasadt, ilyet még nem láttam. A csavarhúzós trükk se segít, igaz azzal nem is merek teljes izomból nekifeszülni, mert félek hogy nagyon szétbarmolom az egészet.
Teljesen tanácstalan vagyok, légyszi segítsetek.
süti beállítások módosítása