HTML

Önvédelem és hobbi, a gumilövedékes blog

Saját fegyveres tapasztalataim, főleg szabadon tartható fegyverek bemutatása a teljesség igénye nélkül.

Friss topikok

  • N. Imre: Olcsó, de mennyire? (2018.08.18. 08:49) A legolcsóbb
  • Zoltán Vinnai: Sziasztok! Csak annyit szretnék kérdezni hogy mennyibe kerül ez a forgotáras pisztoly (2017.05.20. 21:41) Kéziágyú
  • párduc45: ÜDVÖZLÖM éRDEKLŐDNÉK HOIGY HOL TUDNÉK SZREZVI EGY ILÍEN PISZTOLYHOZZ TÖLTÖTT. hA TUDNA VÍMET MONDA... (2017.04.29. 19:02) A böszme szerzet, avagy 400 Joule szabadon.
  • Béla Balukirály Tóth: Alfa G040 gumis fegyverhez hol tudok töltőt szerezni, mert az ujjaim már totálkárosak.Köszönettel ... (2016.05.02. 13:27) Gumibarátság
  • Kop: Hali! Nemrég beszereztem egy ilyen revolvert. Nem is volt probléma vele addig, amíg meg nem próbá... (2014.03.17. 22:43) Cseh remek

Linkblog

Kéziágyú

2009.02.12. 14:48 Kickgunner

A következő sorokban bemutatásra kerül egy új forgópisztolya a Keserű Műveknek. Az egyenlőre Megamax néven létező modellből még csak egy prototípus van, nem tudni, hogy valaha ténylegesen forgalomba kerül-e, ígéretek vannak csak rá. Na, de először jöjjön néhány kép a gyártótól, aztán egy pici elemzés.

 

 

 

A Micromax (lent) és a Megamax (fent).

 

Tehát egy 6 lövetű, csak Single Action elsütőszerkezetű, 18mm-es névleges átmérőjű gumilövedék kilövésére alkalmas forgópisztolyról van szó. A gyártó szerint duplagumira töltve is lövedékenként tudják a 90 Joule torkolati energiát. Ez már nagyon brutális, a gonosz betörőkre nézve már az egészségügyi határérték környékén mozog, ez lesz a legerősebb gumilövedékes muzeális fegyver a piacon, ha elkészül. De addig még az MKH-ban ülö kis királyoknak is lehet egy-két szavuk, ahogy a Herkules esetében is beszóltak. Reméljük a legjobbakat. A fegyver  felépítését tekintve teljesen alumínium, kb. másfél kiló üresen. Csöve 8" hosszúságú. Ami elsőre szembeötlő, hogy ez a fegyver még egy gorillának is túlméretes. Nem értem miért kellett a markolatot (egyik kolléga nagyon frappánsan rátapintott, hogy ez nem is markolat, hanem nyél) arányaiban is a fegyverhez igazítani. Nyugodtan lehetne másolni a Smith & Wesson X-frame méretű revolvereit, hogy ott is az átlagosabbnak mondható N-frame méretű markolatokat kapják a fegyverek, nem valami 200 kilós 2 méteres gorilla kezébe illő lapátnyél csonkot. Képen lásd alább:

 

Az idétlen csőszakáll szerű képződménynek semmi értelme és elég ronda is, mint utólag megtudtam azt a célt szolgálja, hogy a dobtengelyt ne tudjuk kiszedni a fegyverből, ennek végképp semmi értelmét nem látom, tökéletesen alkalmas lenne az üres töltényhüvelyek kitolására a dobtengely, ha már kihúzhatóra tervezték. A fegyver többi része amúgy arányaiban nem rossz, bár ekkora csőhossz mellett inkább egy DA elsütőszerkezető forgótáras revolverpuskát kéne belőle fejleszteni, annak több értelme lenne és ebben az űrméretben a 4 lövetű Onesta, szintén csak SA elsütőszerkezetű, de rövidebb csövű forgópisztoly untig elég. Viszonyítás képpen az eddig is behemót méretű Onesta és a Megamax között nagyjából akkora a méretbeli különbség, mint egy K-frame és egy N-frame méretű revolver között. Szóval egyszerűen őrült nagy méretekről beszélünk a Megamax esetén, korábban a hosszú csövű Vendetta volt ekkora. Ez így ebben a formában érdekességnek tök jó, de ahhoz nem eléggé átgondolt termék, hogy sorozatban is gyártsák. Mindenesetre, ha finomítanak rajta, akkor valószínűleg ez is keresett gumilövedékes fegyver lesz a piacon és csak reménykedhetünk, hogy nem csak két-három darab fog készülni a Művek dolgozói számára személyes használatra, meg Bélabának az éjjeliszekrényre. A Megamax előreláthatólag nagyjából 45 ezer forintba fog kerülni ( ha most nagyon gonosz lennék megjegyezném, hogy az ugyancsak teljesen alumínum felépítésű, kb. nyolcad ekkora Micromax került ennyibe fél-egy évvel ezelőtt, de mivel nem vagyok gonosz, ezért nem jegyzem meg :-) ) és legkorábban az év végén kerülhet piacra. Ez a gyártó megbízhatatlanságához mérten azt jelenti, hogy 2010 nyara legkorábban, ahogy a spiáter Micromaxot is tavaly karácsonyra ígérték, majd januárra és a legutóbbi Kaliberben február végére van hírdetve. A következőben majd meglátjuk, hogy március lesz-e kiírva. A 4 lövetű Onesta legkorábban áprilisra van ígérve. Utóbbi és egyben a Megamax érdekessége is, hogy miért ennyire késői időpontot nézett ki magának a gyártó? Ezt megkérdeztem tőlük, de sajnos nem kaptam választ, így csak találgatni tudok. Esélyes, hogy még mindig nagyon le van kötve a kapacitásuk a exportra és ezért még egyáltalán nincsenek felszerzámozva ezen fegyverek gyártására. De! Mivel a Micromaxot sem ők gyártottak, csak összeszerelték ezért sztem a legvalószínűbb, hogy az alvállakozóval/beszállítóval lehetnek problémák és még hetekig el sem kezdődik a gyártás és a Keserű Művekben talán nem is fognak felszerzámozni az új alumínium ötvözetű fegyverek gyártására. Egy-két fegyvert még kireszelgettek az alutömbből, de ezt sorozatban nem tudják elkövetni, de persze simán lehet, hogy tévedek. Tehát kedves védekezni vágyó leendő vásárlók, nem marad más mint hogy várunk türelmesen az Onesta megjelenésére, aztán a Megamaxéra.

 

UPDATE: Friss infó, állítólag már sínen van az Onesta projekt, márciusban gyártódnak és talán áprilisra meg is jelenik! Reméljük a legjobbakat.

16 komment

Címkék: önvédelem gumilövedék revolver

A bejegyzés trackback címe:

https://kickgunner.blog.hu/api/trackback/id/tr79939057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zerohu 2009.02.12. 21:59:21

Tokjo lenne de konyorgom miert csak SA? A 21.-edik szazadban vagyunk tudtommal nem a vadnyugaton. Olyan erzesem van hogy garancialis problemak es panaszok elkerulese miatt dontottek igy mert tudjak hogy DA-ban nem tudnak eleg megbizthatora csinalni.

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2009.02.13. 09:45:15

A Művek sosem tudott elfogadható sütésű DA revolvert gyártani, egyedüli "elmegy" kategória talán a Revenge, a többi csapnivaló. Itt ezeknél a méreteknél már elég morbid méretű kakasrugót alkalmaznak, meg fél kilós forgódobokat kell forgatnia az elsütőszerkezetnek, tehát sztem szimplán nem tudják megcsinálni, hogy DA legyen anélkül, hogy ne csak minden harmadik patront süssön el. Ez van, a Keserű Művek nem a Smith & Wesson, 15 év alatt elsütőszerkezetek terén semmit nem fejlődtek.

BKKB 2009.02.17. 22:54:50

Sziasztok! Milyen gumilövedékes fegyvert érdemes venni otthonra csak önvédelem céljából? Előre is köszönöm a válasz(oka)t .

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2009.02.18. 08:43:32

@BKKB: Hi!
Az egész blog nagyjából erről szól, lehet szemezgetni. Ami most per pill újonnan kapható és megéri megvenni az a Keserű Omerta, duplacsövű gumilövedékes puska, 30000 Ft. A Keserű Műveknél is elvileg van még belőle és valamelyik Gunboxban is.

BKKB 2009.02.18. 23:24:36

@Kickgunner: Köszönöm a választ. És amennyiben a kezelhetőség és tárolás is fontos szempont? MArad a herkules? Ma néztem a Keserűnél az utolsó revenge-t, de túl nagynak tűnik és fontos, hogy egy hölgy is tudja tartani esetleg elsütni.

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2009.02.19. 08:00:08

@BKKB: Sajnos esélytelen, hogy egy hölgy el tudja sütni a Herkulest, a Revengenek jobb a sütéssel, azzal már lehet próbálkozni. Javaslom, hogy menjetek be a boltba és próbáljátok ki a hölggyel, hogy neki mi lenne megfelelő. Képről nehéz dönteni. Hiába tűnik túl nagynak a Revenge, sztem kényelmesebb vele lőni, mint a Herkulessel és jobb fegyver is.

BKKB 2009.02.19. 22:10:05

@Kickgunner: Rendben, köszönöm. Majd beszámolok az eredményről :)

Baika2 2009.03.18. 19:23:29

Üdv Kickgunner! Gratulálok a bloghoz. Nagyon érdekes és hasznos, gyakran olvasgatom. Nemrég több helyütt is találtam egy Keserű revolvert, ami ólomlövedékek és gumilövedékek tüzelésére is képes. Tervezel esetleg írni róla? Ha nem kérlek mesélj egy keveset komment formájában. Előre is köszönöm, és még egyszer gratula a bloghoz.

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2009.03.19. 12:54:02

@Baika2: Üdv!
Ilyen revolver nincs. Létezik muzeális ólomlövedékes is és gumilövedékes is, amik azonos torka épülnek, de ettől még a két fegyver nem ugyanaz, teljesen más a cső és a forgódob is. A Keserű Herkules a gumilövedékes, az ólomlövedékes pedig Magnum Defender és K-56 néven is futott, illetve asszem most utóbbi a néven fut.

Baika2 2009.03.19. 19:47:41

Igazad van, csak ólmos a revolver. A Gunbox-ban kétféle arculattal lehet most kapni. Tervezel esetleg írni róla?

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2009.03.20. 09:17:40

@Baika2: Hi!
A Herkulesről már írtam, az ólmos verzióról nem tervezek cikket. Ebben a blogban csak az önvédelmi célra használható gumilövedékes fegyverekkel foglalkozom, az ólmos se nem gumilövedékes, se nem önvédelmi fegyver, ő az olcsó otthoni plinker revolver, üdítős flakonokra/dobozokra lőni való, nagyjából egy kategória a hasonló árfekvésű légpisztolyokkal.

Tódi (törölt) 2009.05.27. 23:53:38

@Kickgunner: Üdv! Érdeklődöm,hogy mint íod "gumilövedékes önvédelmi fegyver"! Kérdésem,hogy akár otthon is használható legálisan a gumis fegyver önvédelemre?!

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2009.05.28. 13:22:06

@Tódi: Üdv!
Igen, használható. A blog tartalmául szolgáló összes fegyver használható magánterületen önvédelemre, hisz erről is szól a blog.

Tódi (törölt) 2009.05.29. 12:57:14

@Kickgunner: Köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Tódi

ZoelXIV 2011.09.30. 18:57:42

Lenne egy kérdésem. Napokban hozzámkerült egy Keserű Onesta 4" tipusú gumilövedékes.
Attól félek hogyha bezsírozva betöltöm a golyót, és ne adj isten használnom kell majd 1-2 hét vagy hónap után nem ragad e bele a gumilövedék és nem fog e besűlni vagy akár szétnyílni a cső??
Aki ismeri ezeket a fegyvereket sokat segítene ha válaszolna.
Előre is köszönöm!!!!

Zoltán Vinnai 2017.05.20. 21:41:02

Sziasztok! Csak annyit szretnék kérdezni hogy mennyibe kerül ez a forgotáras pisztoly
süti beállítások módosítása