HTML

Önvédelem és hobbi, a gumilövedékes blog

Saját fegyveres tapasztalataim, főleg szabadon tartható fegyverek bemutatása a teljesség igénye nélkül.

Friss topikok

  • N. Imre: Olcsó, de mennyire? (2018.08.18. 08:49) A legolcsóbb
  • Zoltán Vinnai: Sziasztok! Csak annyit szretnék kérdezni hogy mennyibe kerül ez a forgotáras pisztoly (2017.05.20. 21:41) Kéziágyú
  • párduc45: ÜDVÖZLÖM éRDEKLŐDNÉK HOIGY HOL TUDNÉK SZREZVI EGY ILÍEN PISZTOLYHOZZ TÖLTÖTT. hA TUDNA VÍMET MONDA... (2017.04.29. 19:02) A böszme szerzet, avagy 400 Joule szabadon.
  • Béla Balukirály Tóth: Alfa G040 gumis fegyverhez hol tudok töltőt szerezni, mert az ujjaim már totálkárosak.Köszönettel ... (2016.05.02. 13:27) Gumibarátság
  • Kop: Hali! Nemrég beszereztem egy ilyen revolvert. Nem is volt probléma vele addig, amíg meg nem próbá... (2014.03.17. 22:43) Cseh remek

Linkblog

Sárkány I.

2008.06.17. 18:04 Kickgunner


A Keserű Dragon múzeális jellegű, előágyszán imitációs duplacsövű gumilövedékes puskáról lesz szó ebben a bejegyzésben.

Végre! Itt van, megérkezett! 2008 márciusától várta már a nagyérdemű a megjelenését, ma, azaz 2008.06.17-én piacra is került, ha jól tudom enyém lett az első darab, egyenesen a gyárból hoztam el.

Először tavaly röppentek fel hírek erről az új puskáról, melynek érdekessége, hogy habár múzeális, cserélhető töltényűrköteggel rendelkezik, mely iszonyú gyors újratöltést eredményez. Minden eddigi múzeális jellegű gumilövedékes puskánál gyorsabban adhatunk le vele lövéseket, gyárilag 4 köteg jár a fegyverhez, tehát 8 lövést tudunk leadni majdhogynem egyhuzamban. Ez több, mint elég.

Kezdetben a fegyver prototípusa elég ormótlanul nézett ki, ez még senkit sem hozott lázba, elve nem nagyon tudtuk, hogy mi ez és mi lehet belőle egyszer.
































Aztán megjelentek az igazi prototípus felületkezeletlen változatának képei, na az mindenkit lázba hozott.

































Jött az ötletbörze, hogy milyen legyen a végleges kinézete, a többség azt akarta, hogy mindkét cső egyforma hosszú legyen, erre a gyártónak először az volt a válasza, hogy majd mellékelnek a fegyverek mellé fűrészt, de végül maguk oldották meg gyárilag.

A felületkezelt proto:































A végleges:















Majd még folytatom a bővebb kivesézését a fegyvernek a következő blogbejegyzésben, csak addig még meg kell ejteni egy-két tesztet, ugyanis a fegyver rendkívűl friss szerzemény.

4 komment

Címkék: puska önvédelem gumilövedék dragon

A bejegyzés trackback címe:

https://kickgunner.blog.hu/api/trackback/id/tr69525848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zerohu 2008.06.17. 18:57:31

Kiraly, gratula hozza. Video nem varhato?

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2008.06.17. 22:20:31

Szia! Egyelőre nem tervezem, képek jönnek a következővel.

Lokátoros 2009.02.07. 18:10:16

Hi !

A Kaliberben azt írták erről a stukkerről, hogy iszonyú sok zsír kell a csövébe, ráadásul sokkal gyengébbnek állították mint a Good Fater-t.
Mi a véleményed ?

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2009.02.07. 19:05:48

Hi!

Minden muzeális gumilövedékes puska csövét zsírozni kell, a Dragonnál azért macerásabb, mert a többi hasonló puskával ellentétbe nem a hosszú csövön keresztül töltjük be a lövedékeket, hanem a kivehető töltényűrkötegbe, ezért külön kell a csövet zsírozni, nem lehet egy mozdulattal a töltést és zsírozást elintézni.
Olyan fegyver nincs, hogy "Good Fater". A Keserű Godfatherre gondolsz és valóban gyengébb nála és a Vendettánál is, de túlzás, hogy sokkal, ilyet nem írtak a Kaliberben. A Dragon nagyjából a Godfather teljesítményének kétharmadával rendelkezik, még ez is bőven elég arra a célra, amire készítették.
süti beállítások módosítása